Kιθαρίστας ή ντράμερ;

Kιθαρίστας ή ντράμερ; Facebook Twitter
0
Κυριακή πρωί, κάτωαπό τα σκεπάσματα

Ξυπνάω, αλλά δεν θέλωνα σηκωθώ. Θα μείνω εδώ από κάτω γιαπάντα, θα κοιτάω το πράσινο μοτίβο τουπαπλώματος και θα σκέφτομαι ότι δεν έχωλεφτά να πληρώσω τη ΔΕΗ. Εγώ, που κορόιδευατους πάντες που βολεύονταν να μένουνμε τους γονείς τους με αντάλλαγμα έναπιάτο λαχανοντολμάδες, «κριτσανιστά»σεντόνια και όλους τους λογαριασμούςπληρωμένους, έχω αρχίσει να κάνω φριχτές, αντι-ανεξάρτητες σκέψεις, όπως «τιωραία που θα ήταν να έμενα στο σπίτι τωνγονιών μου και να μη σκέφτομαι πρινξοδέψω την κάθε πενταροδεκάρα» ή ακόμαχειρότερα φαντασιώνομαι το τι θα έκαναεάν κέρδιζα το λαχείο (δεν θα το έλεγασε κανέναν και θα ταξίδευα σε όλο τονκόσμο). Τώρα είμαι απλώς «φτωχιά» (η λέξηφτωχιά μου θυμίζει Κινέζα στους ορυζώνες- ο ιδρώτας της πέφτει πλοπ, πλοπ, πλοπανάμεσα από τα μπαμπού). Η αλήθεια είναιπως μέχρι τώρα ήμουν απλώς κακομαθημένη- όπως ένα σωρό κόσμος. Μπορεί απλώς ναπερνάμε την κρίση των 30 πριν την ώραμας: θυμίζουμε όλοι μας ξεφούσκωταστρώματα θαλάσσης. O φίλοςμου ο στυγνός μηχανικός το έθεσε πιοωμά χτες το βράδυ στο Bartessera,ανάμεσα στο χαμό -ούτε να κάτσουμε όρθιοιδεν χωράγαμε- όταν μου έλεγε πόσο ζηλεύειτη μικρή του αδερφή που κάνει αιτήσειςγια μεταπτυχιακό: «Πώς θα 'θελα να 'μουνφοιτητής. Θα διάβαζα, θα πήγαινα γιακαφέδες και θα πηδούσα φοιτήτριες»,«Σκάσε κάφρε» απάντησα κι από μέσα μουσκέφτηκα ότι έχει δίκιο.

Κυριακή απόγευμα,16.00

Περπατάω γοργά προς τοΚαλλιμάρμαρο. Έχω αποφασίσει πως θαπαίξω το «παιχνίδι της χαράς» σαν τηνΠολυάννα (δεν πειράζει που δεν έχω πόδιαγιατρέ, ήμουν τυχερή που είχα κάποτε).Σκέφτομαι πως η αφραγκιά είναι και κάπωςαπελευθερωτική - τι μένει μετά τονκαταναλωτικό πυρετό; Τίποτα - μικρέςπλαστικές φούσκες γεμάτες με ρούχα,περιοδικά και καφέδες. Μετά είσαι όσοάδειος ήσουν και πριν. Στρίβω προς τοΚαλλιμάρμαρο. Ο ήλιοςλάμπει, τοipod δουλεύειακόμα καιμπορώ ναακούσω το«Αll Ineed isthe airthat Ibreathe andto loveyou».

Το μυστήριο τουΚαλλιμάρμαρου 1

Ένα από τα δεκάδεςμαρμάρινα κολωνάκια μπροστά στο στάδιοξεκλειδώνει με λουκέτο (!). Αργά το βράδυεμφανίζεται ένας τύπος, το ξεκλειδώνει(αφού κοιτά δεξιά κι αριστερά), το βγάζεικαι παρκάρει το αυτοκίνητό του μπροστάαπό το φωτισμένο στάδιο. Πρόκειται γιατο φύλακα ή για κάποιο μαφιόζο;

Το μυστήριο τουΚαλλιμάρμαρου 2

Έξω από το Καλλιμάρμαρο,σε ένα από τα δυο παρτέρια με γρασίδιμπροστά από τη διάβαση των πεζών, κάποιοςέχει αφήσει καμιά τριανταριά πέτρεςαπό την παραλία. Πάνω έχει γράψει μεμαρκαδόρο «Τήνος 2008». Τάμα ή ερωτικήαπογοήτευση; Κιθαρίστας ή ντράμερ;

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το στοίχημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών

Αθήνα / Το στοίχημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών

Η αναβάθμιση του Σταθμού Λαρίσης βρίσκεται εν εξελίξει, η αξιοποίηση του Σταθμού Πελοποννήσου παραμένει αναπάντητο ερώτημα, και η πόλη μας περιμένει ακόμα τον σύγχρονο, ασφαλή, και προσβάσιμο σιδηροδρομικό σταθμό που της αξίζει.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Δείτε τις αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στην Πλατεία Κολωνακίου

Αποκλειστικές φωτογραφίες / Πλατεία Κολωνακίου: Οι αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στην ανασκαφή

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, Έλενα Κουντούρη, περιγράφει τις λεπτομέρειες της ανασκαφικής έρευνας που διενεργήθηκε στην πλατεία Κολωνακίου για τη γραμμή 4 του μετρό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Για πόσο θα κρέμεται το μπαλκόνι στη Συγγρού πάνω απ’ τα κεφάλια μας;

Explainer / Για πόσο θα κρέμεται το μπαλκόνι στη Συγγρού πάνω απ’ τα κεφάλια μας;

Ποιος είναι κατά νόμο υπεύθυνος για το ξηλωμένο μπαλκόνι; Τι συμβαίνει με τα παλιά κτίρια της Αθήνας; Γιατί ξεχνάμε ότι έχουμε ήδη θρηνήσει έναν νεκρό στο αθηναϊκό κέντρο και πόσες μελέτες έχουν γίνει μέσα σε μία δεκαετία για επικίνδυνα κτίρια στην Αθήνα και τον Πειραιά; Μια ιστορία αστικής τρέλας και σουρεαλισμού, τη στιγμή που για 5η μέρα ένα ετοιμόρροπο μπαλκόνι κρέμεται πάνω από κεφάλια περαστικών.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ