OI ΜΕΡΕΣ του Σεφέρη είναι ίσως τα πιο γοητευτικά ημερολόγια που έχουν γραφτεί στα ελληνικά. Παρακολουθούν έναν Έλληνα που ταξίδεψε πολύ― εξωτερικά και εσωτερικά. Που γνώρισε την δόξα και τους μηχανισμους της εξουσίας, τους ισχυρους της εποχής, το πανηγύρι της ματαιοδοξίας και έναν κόσμο στο στρόβιλο του Β Παγκοσμίου πολέμου.

Ταυτόχρονα, παρακολουθούν έναν ασκητικό μάστορα της ελληνικής γλώσσας που σμιλέυει στιχο-στίχο την μεγάλη του ποιηση, αναζητά το νοημα της φτωχής μεταπολεμικής Ελλάδας και αποτυπωνει όσα ζεί με πικρή οξυδέρκεια, χιούμορ, λακωνική ευαισθησία και πλούτο χωνεμένης γνώσης.

Η LIFO εγκαινιάζει έναν κύκλο podcasts 6 μηνών, αφιερωμένο στα Ημερολόγια του Γιώργου Σεφέρη, σε συμπαραγωγή με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Θα παρακολουθήσουμε τον ποιητή σε όλες τις πτυχές της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής του και μέσα από τις αφηγήσεις του, θα καταλάβουμε την ένταση, το ζόφο και τη γοητεία του περασμένου αιώνα.

Και θα καταλάβουμε και αυτή τη χώρα, την Ελλάδα, την πολύ μικρή και πολύ μεγάλη.

Είμαι ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος και θα σας οδηγήσω σε αυτό το ταξίδι, που ξεκινάει σε λίγες μέρες.
Ευχαριστώ την κυρία Άννα Λόντου και τις εκδόσεις Ίκαρος για την άδεια που μας εδωσαν, και την Εθνική Λυρική Σκηνή για την αποφασιστική της συνδρομή.

Εγγραφείτε απο τώρα στην αγαπημένη σας πλατφόρμα, στο Spotify, τα Αpple Podcasts, τα Google podcasts, ή όπου αλλού επιθυμείτε, για να σας ειδοποιήσουμε μόλις ανεβει το πρώτο επεισόδιο.

Σας περιμένω στον σοβαρό και όμορφο κόσμο ενός μεγάλου Έλληνα.
Σε λίγες μέρες στα podcasts της LIFO.

 

H μουσική του τρέιλερ δημιουργήθηκε από τον Κωνσταντίνο Βήτα για τη LIFO.