Η δρ. Δήμητρα Σιατίτσα, αρχιτέκτονας-πολεοδόμος εξηγεί αν μπορούν να διαμορφωθούν λύσεις για την κοινωνική στέγαση στον απόηχο των πρόσφατων σχετικών κυβερνητικών μέτρων.
Στο επίκεντρο της συζήτησης είναι η CoHab Athens, μια ομάδα έρευνας και δράσης για τη συνεταιριστική και συνεργατική κατοικία, της οποίας η δρ. Σιατίτσα είναι ιδρυτικό μέλος, καθώς και ο νεανικός συνεργατικός διαγωνισμός «Συν-κατοικώντας τα Κενά» που διοργάνωσε η CoHab Athens και αφορά τη μετατροπή κενών κτιρίων σε στεγαστικούς συνεταιρισμούς. Μαζί της μιλάμε και για τα πολλά κενά και αναξιοποίητα κτίρια που υπάρχουν σήμερα στην Αθήνα και για το αν κάποια από αυτά θα μπορούσαν να μετατραπούν σε χώρους συλλογικής κατοίκησης και κοινωνικής ζωής. Διερευνούμε επίσης τον λόγο που η συνεταιριστική κατοικία δεν έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το αν υπάρχουν σήμερα εξελίξεις γύρω από αυτό το ζήτημα και πού βλέπουμε τις πρώτες σχετικές προσπάθειες.
Η δρ. Δήμητρα Σιατίτσα είναι αρχιτέκτονας-πολεοδόμος και ερευνήτρια σε θέματα πόλης και κατοικίας, με εξειδίκευση στις αστικές πολιτικές και την κοινωνική στεγαστική πολιτική.
H εικόνα ανήκει στην ομάδα των Δανάη Γείτων, Ελευθέριου Μαντζουνέα και Σελένας Τσουκαλά που κέρδισε το 3ο βραβείο για τον σχεδιασμό της Εστίας του Παντείου στην οδό Καλλιρόης & Λαγουμιτζή 15. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
