Τουλάχιστον 28 άμαχοι σκοτώθηκαν σε επιδρομές στη Συρία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

Τουλάχιστον 28 άμαχοι σκοτώθηκαν σε επιδρομές στη Συρία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 28 άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός από τα τελευταία προπύργια του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επιδρομή έπληξε «μια συγκέντρωση αμάχων» κοντά στην περιοχή Σούσα της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

«Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για ένα πλήγμα της ιρακινής πολεμικής αεροπορίας ή του διεθνούς συνασπισμού» εναντίον του ΙΚ υπό τις ΗΠΑ, πρόσθεσε.

Τους τελευταίους μήνες η ιρακινή αεροπορία διεξάγει επιδρομές στην ανατολική Συρία κοντά στη μεθόριο εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών.

Ο διεθνής συνασπισμός επεμβαίνει στη Συρία στηρίζοντας έναν συνασπισμό Κούρδων και Άραβων μαχητών, τον Συριακό Δημοκρατικό Στρατό (SDF), που μάχονται εναντίον του ΙΚ.

Στις αρχές Μαΐου ο SDF εξαπέλυσε την τελευταία φάση της επιχείρησής του με στόχο να εκδιώξει και τους τελευταίους μαχητές του ΙΚ από την ανατολική Συρία.

Σε αυτή την περιοχή οι τζιχαντιστές θα ηττηθούν στρατιωτικά μέσα «σε μερικές εβδομάδες», εκτίμησε χθες Πέμπτη ο Γάλλος στρατηγός Φρεντερίκ Παρισό, που εκπροσωπεί τη Γαλλία στον διεθνή συνασπισμό.

«Μένουν ακόμη δύο θύλακες και σε δύο εβδομάδες πιστεύω ότι θα μπορούμε να πούμε με ηρεμία ότι το Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) δεν θα ελέγχει πλέον καθόλου έδαφος στη ζώνη επιχειρήσεών μας», πρόσθεσε.

Το συριακό πρακτορείο SANA μετέδωσε την είδηση χθες και αναφέρθηκε στον θάνατο περίπου 30 αμάχων, επιρρίπτοντας την ευθύνη άμεσα στον διεθνή συνασπισμό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Διεθνή / Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία: Η αστυνομία επιτίθεται σε διαδηλωτές του CHP έξω από τα κεντρικά γραφεία στην Κωνσταντινούπολη, εν μέσω δικαστικών αποφάσεων που απειλούν να διαλύσουν το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας!» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Διεθνή / Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Ο Τραμπ καλεί τις πολυεθνικές να σεβαστούν τους μεταναστευτικούς νόμους των ΗΠΑ μετά από μαζική έφοδο σε εργοστάσιο της Hyundai. Μπορεί η πολιτική του να βλάψει τις ξένες επενδύσεις;
LIFO NEWSROOM
YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Διεθνή / Βρετανία: YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Ο Άντονι Στάιλς, διαδηλωτής κατά των μεταναστών και YouTuber, αποκαλύφθηκε ως καταδικασμένος παιδόφιλος με ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλική κυβέρνηση στο χείλος της κατάρρευσης – Σήμερα η κρίσιμη ψήφος εμπιστοσύνης

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση στο χείλος της κατάρρευσης – Σήμερα η κρίσιμη ψήφος εμπιστοσύνης

Η ψηφοφορία αφορά το σχέδιο για περιορισμό των δημοσίων δαπανών ύψους 43,8 δισ. ευρώ, που η κυβέρνηση θεωρεί αναγκαίο για να καθησυχάσει τις αγορές και να περιορίσει το έλλειμμα
LIFO NEWSROOM