Ένας ουρανοξύστης στο Τόκιο, ύψους 390 μέτρων, εμπνευσμένος να μοιάζει με φλεγόμενο πυρσό πρόκειται να γίνει το ψηλότερο κτίριο της Ιαπωνίας, όταν ολοκληρωθεί, το 2027.

 

Το κτίριο βρίσκεται σε μια καινούργια πλατεία γεμάτη φυτά στο Τόκιο. Η εν λόγω περιοχή θα παρέχει στους επισκέπτες πανοραμική θέα στην πρωτεύουσα και στο κοντινό Όρος Φούτζι.

 

Αν και το έργο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2016, η κατασκευαστική ακινήτων Mitsubishi Estate παρουσίασε μόλις αυτόν τον μήνα τον νέο της σχεδιασμό εμπνευσμένο από τη δάδα. Το όνομα του κτιρίου ανακοινώθηκε την Πέμπτη και θα είναι το Torch Tower. Η κατασκευή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης ανοικοδόμησης 31.400 τ.μ. στην περιοχή.

 

Τόκιο: Ένας ουρανοξύστης σε σχήμα δάδας θα γίνει το ψηλότερο κτίριο της Ιαπωνίας

 

Οι περισσότεροι από τους 63 ορόφους προορίζονται να χρησιμοποιηθούν ως χώροι γραφείων, ενώ καταστήματα και εστιατόρια, καθώς επίσης μια μεγάλη αίθουσα 2.000 θέσεων θα ανοίξουν σε χαμηλότερους ορόφους.

 

Οι επάνω όροφοι του κτιρίου θα φιλοξενήσουν ένα ξενοδοχείο με περίπου 100 δωμάτια, ενώ η «φλόγα» της δάδας θα μετατραπεί σε περιοχή παρατήρησης που θα ονομάζεται «sky hill». Το σχέδιο θεωρήθηκε ως «ο πυρσός που φωτίζει τον κόσμο», σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου.

 

Τόκιο: Ένας ουρανοξύστης σε σχήμα δάδας θα γίνει το ψηλότερο κτίριο της Ιαπωνίας

 

Η Mitsubishi Estate, μέλος του ομίλου πίσω από την  Mitsubishi Motors, υποστηρίζει πως το κτίριο θα έχει «το υψηλότερο επίπεδο αντισεισμικής προστασίας» στην Ιαπωνία. Η κατασκευή θα παρέχει επίσης δημόσιους χώρους που θα λειτουργούν ως καταφύγια σε περίπτωση φυσικής καταστροφής. 

 

Το πρότζεκτ βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό κατασκευή κοντά στον σταθμό του Τόκιο, τον κύριο σιδηροδρομικό κόμβο της πρωτεύουσας. Το σημείο φιλοξενούσε κάποτε την Tokiwabashi Gate, μιας από τις εισόδους για το Κάστρο Έντο του 15ου αιώνα, από το οποίο έχουν απομείνει μόνο ερείπια. 

 

 

Ένα δεύτερο ψηλό κτίριο, το 212 μέτρων Tokiwabashi Tower, πρόκειται να ολοκληρωθεί του χρόνου. Θα χωρίζεται από το Torch Tower με μια δημόσια πλατεία 7.000 τ.μ., μαζί με λιμνούλα με ψάρια κόι και παραλιακό πεζόδρομο. 

 

Το Torch Tower θα υψώνεται σημαντικά πάνω από το ψηλότερο αυτή τη στιγμή κτίριο της Ιαπωνίας, το 300 μέτρων Abeno Harukas στην Οσάκα. Επίσης θα ξεπεράσει τον 330 μέτρων πύργο της νεόκτιστης περιοχής Toranomon-Azabudai του Τόκιο, που πρόκειται να γίνει ο ψηλότερος της χώρας όταν ολοκληρωθεί η προγραμματισμένη κατασκευή του το 2023.

 

Με πληροφορίες από CNN