Θύμα απαγωγής στην Κίνα επέστρεψε στο σπίτι του 23 χρόνια μετά

Θύμα απαγωγής στην Κίνα επέστρεψε στο σπίτι του 23 χρόνια μετά Facebook Twitter
0

Ο 28χρονος Luo είχε απαχθεί από το σπίτι του στην πόλη  της επαρχίας Σετσουάν στην Κίνα όταν ήταν μόλις 5 χρόνων. Ενώ περνούσαν τα χρόνια, κάθε βράδυ προτού κοιμηθεί έφερνε στο μιαλό του τις εικόνες που είχε συγκρατήσει από το σπίτι του και την περιοχή όπου βρισκόταν. Αυτές οι εικόνες, τον βοήθησαν να βρεί το δρόμο και να ξαναβρεθεί στο σπίτι του μετά από 23 ολόκληρα χρόνια, με τη βοήθεια του Google Maps.

Όπως ανέφερε ο Luo, με το πέρασμα του χρόνου «μόνο μια εικόνα έμεινε ανεξίτηλη στη μνήμη μου, αυτή δύο γεφυρών κοντά στο σπίτι μου». Την χρονιά που πέρασε, ο Luo δημοσίευσε μια περιγραφή της περιοχής του όπως τη θυμόταν σε μια ιστοσελίδα στήριξης θυμάτων απαγωγής και έξι μήνες μετά, ένας χρήστης του μίλησε για την υπόθεση ενός ζευγαριού στην πόλη Γκουάνγκαν που πριν από 23 χρόνια είχε χάσει τον γιο του. Στη συνέχεια, ο Luo χρησιμοποίησε το satellite view στο Google Maps για να δει αν η περιοχή όντως του θυμίζει κάτι, και με μεγάλη έκπληξη αντίκρισε τις γέφυρες που είχε στο μυαλό του όλο αυτό τον καιρό.

Έτσι 23 χρόνια μετά, ο 28χρονος άντρας πραγματοποίησε ένα ταξίδι 1500km και επέστρεψε στο σπίτι του, όπου με μεγάλη χαρά και συγκίνηση τον περίμενε η οικογένεια του.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκεί 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Διεθνή / Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκούν 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει με σχέδιο αναγέννησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, κλιματική κρίση, άμυνα και η μάχη για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. – όλα κρέμονται από μια πολιτική ισορροπία.
LIFO NEWSROOM
Σκοτώθηκε στα 114 ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον πάτησε αυτοκίνητο

Διεθνή / Νεκρός στα 114 του ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Ο Fauja Singh παρασύρθηκε από οδηγό στο χωριό του στην Ινδία - «Να τρώτε λιγότερο, να τρέχετε περισσότερο και να είστε χαρούμενοι. Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας» είπε ο «τυφώνας με το τουρμπάνι» σε πρόσφατη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Διεθνή / Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Η ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού διατηρείται μέχρι σήμερα, με τη Βόρεια Κύπρο να τελεί υπό τουρκική στρατιωτική κατοχή και τη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» να αναγνωρίζεται διεθνώς μόνο από την Άγκυρα.
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Διεθνή / Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Περισσότερο από έναν αιώνα μετά τη σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων και τη λεηλασία ολόκληρων κοινοτήτων στη Νίγηρα, η Γαλλία δηλώνει για πρώτη φορά διατεθειμένη να συνομιλήσει για ιστορική αποκατάσταση, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζει επίσημα ευθύνη
LIFO NEWSROOM