Μια τεράστια αμμοθύελλα από τη Σαχάρα έπληξε τα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, εγκλωβίζοντας τουρίστες που είχαν προγραμματίσει να πετάξουν με πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

 

Ο αερομεταφορέας της Ισπανίας Aena ακύρωσε ή ανέστειλε πολλές πτήσεις προς και από τα νησιά την Κυριακή, αναφέροντας πρόβλημα χαμηλής ορατότητας. Αλλά την Κυριακή το βράδυ, η Aena δήλωσε ότι οι πτήσεις είχαν ξαναρχίσει σε όλα τα αεροδρόμια, εκτός της Νότιας Τενερίφης. Την Κυριακή, επηρεάστηκαν συνολικά 822 πτήσεις, είπε η Aena σε ένα tweet.

 

Τεράστια αμμοθύελλα «έπνιξε» τα Κανάρια - Ορατή από το διάστημα

 

Προειδοποίηση εκδόθηκε από την περιφερειακή κυβέρνηση το Σάββατο και οι κάτοικοι παροτρύνθηκαν να παραμείνουν στο εσωτερικό των σπιτιών, να κλείσουν τα παράθυρά τους και να αποφεύγουν τα ταξίδια.

 

 

 

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Ισπανίας ανέφερε ότι οι άνεμοι έφτασαν να πνέουν μέχρι 120 χλμ. / ώρα και θα συνέχιζαν με την ίδια σφοδρότητα μέχρι τη Δευτέρα.

 

Τεράστια αμμοθύελλα «έπνιξε» τα Κανάρια - Ορατή από το διάστημα

 

Μια δορυφορική εικόνα δείχνει την αμμοθύελλα να σαρώνει τα Κανάρια Νησιά από τα ανατολικά. Η αμμοθύελλα ήταν τόσο τεράστια, που ήταν ορατή από το διάστημα, με δορυφορικές εικόνες να καταγράφουν πώς έπληξε τα νησιά, στα ανοικτά των ακτών της βορειοδυτικής Αφρικής.

 

Τεράστια αμμοθύελλα «έπνιξε» τα Κανάρια - Ορατή από το διάστημα

 

Σε ένα tweet, ο υπουργός Μεταφορών της Ισπανίας, José Luis Ábalos, ευχαρίστησε τις γειτονικές χώρες για την αλληλεγγύη τους. Οι Κανάριοι Νήσοι, οι οποίοι περιλαμβάνουν την Τενερίφη και τη Λα Πάλμα, είναι δημοφιλείς στους Ευρωπαίους τουρίστες που αναζητούν ήλιο το χειμώνα. Πολλοί ωστόσο από τους τουρίστες που εγκλωβίστηκαν καταγγέλλουν πως ενημερώθηκαν την τελευταία στιγμή και πως είχαν ελάχιστη πληροφόρηση για την κατάσταση.

 

Τεράστια αμμοθύελλα «έπνιξε» τα Κανάρια - Ορατή από το διάστημα

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr