LIVE!

Tα πιο επικίνδυνα και τα πιο ασφαλή μέρη του πλανήτη για το 2019- Χάρτης

Tα πιο επικίνδυνα και τα πιο ασφαλή μέρη του πλανήτη για το 2019- Χάρτης Facebook Twitter
0

Οι πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τους ταξιδιώτες το 2019 κατονομάζονται σε μια λίστα της διεθνούς εταιρίας συμβούλων International SOS and Control Risks.

Η εταιρία αξιολόγησε κάθε χώρα με βάση πέντε επίπεδα ασφάλειας και πολιτικού κινδύνου με την κλίμακα να κυμαίνεται από το πολύ χαμηλό ως το ακραίου κινδύνου.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η βόρεια Αφρική και η Μέση Ανατολή παραμένουν οι πιο επικίνδυνες περιοχές του κόσμου, ενώ πολλές χώρες καταγράφουν υψηλό επίπεδο κινδύνου.

Σε ολόκληρο τον πλανήτη, 13 χώρες ή περιοχές βρίσκονται στην κατηγορία ακραίων επιπέδων πολιτικού κινδύνου ή κινδύνου για τους ταξιδιώτες.

Ανάμεσά τους, η Αφρική, το Μάλι, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η Σομαλία, ορισμένα μέρη της Νιγηρίας, της Λιβύης και του Κονγκό που απειλούνται από τις στρατιωτικές συγκρούσεις, τις τρομοκρατικές επιθέσεις, τα βίαια εγκλήματα και την πολιτική αστάθεια.

Οι ίδιες απειλές υπάρχουν και στην Υεμένη, στη Συρία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και σε μέρη του Πακιστάν και των παλαιστινιακών εδαφών στη Μέση Ανατολή, καθώς και στη μακρινή ανατολική Ουκρανία κατά μήκος των ρωσικών συνόρων.

Σε πολλές άλλες χώρες που βρίσκονται γεωγραφικά γύρω από αυτές τις χώρες, το επίπεδο κινδύνου είναι είτε υψηλό είτε μέτριο, όπως και σε μέρη του Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής, της νοτιοανατολικής Ασίας και της Παπούας-Νέας Γουινέας.

Οι σκανδιναβικές χώρες της Ευρώπης είναι αυτές που ξεχωρίζουν για τα χαμηλά επίπεδα κινδύνου για τους τουρίστες και τους κατοίκους.

Η Δανία, η Φινλανδία, η Ελβετία, η Σλοβενία, η Νορβηγία και η Ισλανδία είναι οι χώρες που βρίσκονται στην ασφαλέστερη κατάταξη.

Η Ελλάδα είναι στην κατηγορία χαμηλού κινδύνου, στην τέταρτη βαθμίδα.

Παρόλο που δεν είναι στο υψηλότερο επίπεδο απειλής, η Τουρκία βρίσκεται στους προορισμούς που θεωρείται πως ο κίνδυνος είναι σε μεσαίο επίπεδο.

Τα κριτήρια που την κάνουν μη απόλυτα ασφαλή είναι η αστάθεια της πολιτικής κατάστασης και των προβλημάτων στις γύρω χώρες.

Δείτε αναλυτικά το χάρτη με τις περιοχές και τη βαθμολογία τους.

Tα πιο επικίνδυνα και τα πιο ασφαλή μέρη του πλανήτη για το 2019- Χάρτης Facebook Twitter
Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Διεθνή / «Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Ο Shia LaBeouf μίλησε σε συνέντευξή του στον Andrew Callaghan για την πρώτη του σύλληψη στη Νέα Ορλεάνη, δηλώνοντας «αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι», λίγο πριν συλληφθεί ξανά κατά τη διάρκεια του Mardi Gras. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα social media και επανέφεραν στο προσκήνιο το ταραχώδες δημόσιο προφίλ του ηθοποιού.
THE LIFO TEAM
«Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Διεθνή / «Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Ιρανοί σκηνοθέτες και δημιουργοί της διασποράς τοποθετούνται δημόσια μετά τον θάνατο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, μιλώντας για «το τέλος ενός 47χρονου εφιάλτη», αλλά και για την αβεβαιότητα που ακολουθεί. Δηλώσεις, ανοιχτές επιστολές και αναρτήσεις στα social media φωτίζουν τη σύνθετη στάση της ιρανικής πολιτισμικής κοινότητας απέναντι στις εξελίξεις.
THE LIFO TEAM
Chet Hanks: «Free me» από την Κολομβία – Μπλόκο επιστροφής λόγω διαβατηρίου

Διεθνή / Ο Chet Hanks και το ελληνικό διαβατήριο που τον κράτησε στη Μεντεγίν

Ο Chet Hanks δήλωσε μέσω Instagram ότι παραμένει στην Κολομβία λόγω προβλήματος με το διαβατήριό του. Ο 35χρονος ηθοποιός και ράπερ, γιος του Tom Hanks και της Rita Wilson, εξήγησε ότι ταξίδευε με το ελληνικό του διαβατήριο και δεν είχε μαζί του το αμερικανικό, γεγονός που δυσκολεύει την επιστροφή του στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ LIVE

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: «Μην εμπλακείτε» - Η Τεχεράνη προειδοποιεί τις ευρωπαϊκές χώρες

Όλες οι εξελίξεις - Το Ιράν έπληξε αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν - Ο στρατός του Ισραήλ εξέδωσε νέα διαταγή εσπευσμένης απομάκρυνσης των κατοίκων δεκάδων κοινοτήτων στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΚΥΠΡΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΒΑΣΗ RAF

Διεθνή / Κύπρος: Από τον Λίβανο εκτοξεύθηκαν τα drones που έπληξαν τη βάση Ακρωτηρίου – Πιθανή εμπλοκή της Χεζμπολάχ

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής και οι κυπριακές αρχές ανέφεραν ότι το πρωί της Δευτέρας αναχαιτίστηκαν ακόμη δύο drones που κινήθηκαν προς την κατεύθυνση των βρετανικών βάσεων
THE LIFO TEAM
ΜΑΚΡΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΓΑΛΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία αυξάνει το πυρηνικό της οπλοστάσιο – Στην «πυρηνική ομπρέλα» και η Ελλάδα

Η ένταξη της Ελλάδας στη γαλλική πρωτοβουλία συνδέεται με τη στενή αμυντική συνεργασία Αθήνας και Παρισιού, η οποία αναμένεται να ανανεωθεί τον Απρίλιο, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη του Μακρόν στην Αθήνα
THE LIFO TEAM