Συνεχίζονται για δέκατη ημέρα οι διαδηλώσεις στην Αρμενία- Συνελήφθη ο ηγέτης της αντιπολίτευσης

Συνεχίζονται για δέκατη ημέρα οι διαδηλώσεις στην Αρμενία- Συνελήφθη ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Facebook Twitter
0

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην πρωτεύουσα της Αρμενίας Γερεβάν, σύμφωνα με δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Οι διαδηλώσεις κατά του πρώην προέδρου Σερζ Σαρκισιάν, ο οποίος έγινε πρωθυπουργός με ενισχυμένες εξουσίες, συνεχίζονται για δέκατη ημέρα.

Βουλευτής της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης και βασικό υποκινητή των κινητοποιήσεων Νικόλ Πασινιάν, μετά από τηλεοπτική συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Σαρκισιάν, η οποία έληξε νωρίς με την αποχώρηση του τελευταίου.

Συνεχίζονται για δέκατη ημέρα οι διαδηλώσεις στην Αρμενία- Συνελήφθη ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Facebook Twitter

«Ο λαός πρέπει να απελευθερώσει τον Νικόλ», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο βουλευτής Σασούν Μικαελιάν, πριν συλληφθεί και ο ίδιος.

Το τηλεοπτικό τετ-α-τετ έληξε όταν ο επικεφαλής της κυβέρνησης έφυγε από το χώρο της συνέντευξης καταγγέλλοντας εκβιασμό.

«Ήρθα να μιλήσουμε για την παραίτησή σας», είπε ο βουλευτής Πασινιάν στον συνομιλητή του μπροστά στις κάμερες. «Αυτός δεν είναι διάλογος, είναι εκβιασμός» του απάντησε ο πρωθυπουργός πριν φύγει από την αίθουσα ξενοδοχείου στο Γερεβάν όπου θα γινόταν η συνέντευξη.

«Δεν μπορώ παρά να σας συμβουλέψω να επιστρέψετε σε ένα νόμιμο πλαίσιο, διαφορετικά θα αντιμετωπίσετε τις ευθύνες σας για αυτό που μπορεί να συμβεί», είπε ακόμα ο Σαρκισιάν.

Ο διάλογος συνεχίστηκε με τον Πασινιάν να του απαντά: «Δεν μπορείτε να καταλάβετε την κατάσταση στην Αρμενία, η εξουσία είναι τώρα στα χέρια του λαού».

Συνεχίζονται για δέκατη ημέρα οι διαδηλώσεις στην Αρμενία- Συνελήφθη ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Facebook Twitter

Οι διαδηλωτές κατηγορούν τον Σερζ Σαρκισιάν, ο οποίος ολοκλήρωσε μόλις τη δεύτερη και τελευταία προεδρική θητεία του και επανήλθε στην εξουσία πετυχαίνοντας να εκλεγεί πρωθυπουργός από το Κοινοβούλιο έπειτα από μια αμφιλεγόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση, ότι επιθυμεί να παραμείνει στην εξουσία διά βίου.

Ο 42χρονος Νικόλ Πασινιάν είναι πρώην δημοσιογράφος, αντίπαλος του Σαρκισιάν εδώ και πολλά και χρόνια, είχε φυλακιστεί για ένα διάστημα αφού πήρε μέρος σε κινήματα διαμαρτυρίας ενάντια στον πρωθυπυργό. Στις κινητοποιήσεις αυτές το 2008 είχαν σκοτωθεί 10 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM