Snickers: Η διαφήμιση με τους ΒΤS που προκάλεσε την οργή του Πεκίνου - «Συγγνώμη, υπάρχει μόνο μια Κίνα στον κόσμο»

Snickers: Η διαφήμιση με τους ΒΤS που προκάλεσε την οργή του Πεκίνου - «Συγγνώμη, υπάρχει μόνο μια Κίνα στον κόσμο» Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ο αμερικανικός κολοσσός ζαχαροπλαστικής Mars Wrigley ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε ότι «σέβεται την κινεζική κυριαρχία» μετά από την προβολή μιας διαφήμισης για τις μπάρες σοκολάτας Snickers στην οποία η Ταϊβάν παρουσιαζόταν ως μια «χώρα».

Κατά την Κίνα το νησί των 23 εκατομμυρίων κατοίκων, ακόμα κι αν κυβερνάται από ένα αντίπαλο κινεζικό καθεστώς, πρέπει να επανενωθεί με την υπόλοιπη εθνική επικράτεια. Αντιτίθεται σε οποιαδήποτε διεθνή αναγνώριση της Ταϊπέι.

Το διαφημιστικό βίντεο για μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν τα Snickers και το νοτιοκορεατικό μουσικό συγκρότημα BTS τελείωνε με τη φράση «διατίθεται μόνο στις ακόλουθες χώρες», εμφανίζοντας τις σημαίες της Νότιας Κορέας, της Μαλαισίας και της Δημοκρατίας της Κίνας (Ταϊβάν).

Αυτό το βίντεο, που δεν προοριζόταν να παρουσιαστεί στην αγορά της ηπειρωτικής Κίνας, εντοπίστηκε ωστόσο από Κινέζους χρήστες του διαδικτύου, προκαλώντας διαμάχη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Λάβαμε υπόψη τα δημοσιεύματα που σχετίζονται με μια εκδήλωση των Snickers που διεξάγεται σε μέρη της Ασίας», ανέφερε η Mars Wrigley το βράδυ της Παρασκευής σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης Weibo της Snickers China.

«Το λαμβάνουμε αυτό πολύ σοβαρά υπόψη και ζητούμε ειλικρινή συγγνώμη», συνέχισε ο κολοσσός ειδών ζαχαροπλαστικής, υπογραμμίζοντας να «σεβόμαστε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας».

Στη συνέχεια, η Snickers China ανήρτησε ένα επιπλέον μήνυμα στον λογαριασμό της στο Weibo: «Υπάρχει μόνο μία Κίνα στον κόσμο και η Ταϊβάν είναι αναπόσπαστο μέρος της κινεζικής επικράτειας».

Αυτή η υπόθεση έρχεται εν μέσω εντάσεων Πεκίνου-Ταϊπέι, μετά την επίσκεψη στο νησί της Αμερικανίδας προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, σε μια επίσκεψη στην οποία η Κίνα απαντά αυτή τη στιγμή με μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν.

Η Mars Wrigley δεν είναι η πρώτη ξένη εταιρεία που ζητά συγγνώμη από την Κίνα μετά από διπλωματικές γκάφες από φόβο μήπως χάσει την πρόσβαση στην τεράστια κινεζική αγορά.

Το 2019, η Dior, που ανήκει στον γαλλικό κολοσσό και στον κόσμο νούμερο ένα πολυτελές εμπορικό σήμα LVMH, ζήτησε συγγνώμη αφού χρησιμοποίησε έναν χάρτη της Κίνας που παρέλειπε την Ταϊβάν κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης σε κινεζικό πανεπιστήμιο.

Τον προηγούμενο χρόνο, η ιστοσελίδα του αμερικανικού κολοσσού των ξενοδοχείων Marriott αποκλείστηκε για μια εβδομάδα στην Κίνα. Αιτία; Η εταιρεία ανάρτησε ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο περιλαμβάνοντας κινεζικές περιοχές του Θιβέτ και του Χονγκ Κονγκ, αλλά και την Ταϊβάν, καθώς και τόσες πολλές διαφορετικές χώρες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM