ΠΟΥ: Μόνο στην Ευρώπη καταγράφεται αύξηση των θανάτων από κορωνοϊό

Μάσκα πεσμένη στον δρόμο Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Η Ευρώπη είναι η μόνη περιοχή στην οποία καταγράφεται αύξηση στους θανάτους από κορωνοϊό, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 

Την περασμένη εβδομάδα οι θάνατοι στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 5% (σε σύγκριση με την προηγούμενη), ενώ στις υπόλοιπες περιοχές, οι απώλειες παρέμειναν σταθερές ή παρουσίασαν μείωση, σύμφωνα με τον Οργανισμό. 

Συνολικά, 50.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα, παγκοσμίως. Από τα 3,3 εκατομμύρια νέα κρούσματα που καταγράφηκαν, τα 2,1 εκατ. ήταν στην Ευρώπη, ανέφερε ο ΠΟΥ στην εβδομαδιαία έκθεσή του. 

Αυτή είναι η έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα που τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται στις 61 χώρες που υπολογίζει ο ΠΟΥ ως ευρωπαϊκή περιοχή. Στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη νοτιοανατολική Ασία τα κρούσματα υποχωρούν από τον Ιούλιο. 

Σε ό,τι αφορά στην Ευρώπη, οι υψηλότεροι αριθμοί νέων κρουσμάτων καταγράφονται στη Ρωσία, τη Γερμανία και τη Βρετανία. Ο ΠΟΥ σημείωσε ότι οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 67% στη Νορβηγία και κατά 38% στη Σλοβακία. 

Με πληροφορίες από AP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο κόσμος καταρρέει»- Σχεδόν 60 εκατ. άνθρωποι εκτοπίστηκαν το 2021 λόγω συγκρούσεων και φυσικών καταστροφών

Διεθνή / «Ο κόσμος καταρρέει»- Σχεδόν 60 εκατ. άνθρωποι εκτοπίστηκαν το 2021 λόγω συγκρούσεων και φυσικών καταστροφών

Το Κέντρο Παρακολούθησης Εσωτερικών Εκτοπίσεων (IDMC) και το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (NRC) επιμένουν ότι ο κόσμος χρειάζεται μία «τιτάνια αλλαγή»
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ