Πόσες φορές έχει πάει για γκολφ ο Τραμπ όσο είναι πρόεδρος και η σύγκριση με τον Ομπάμα

Πόσες φορές έχει πάει για γκολφ ο Τραμπ όσο είναι πρόεδρος και η σύγκριση με τον Ομπάμα Facebook Twitter
0

Παρά την κριτική που ασκούσε στον προκάτοχό του πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα αναφορικά με τον χρόνο που περνούσε παίζοντας γκολφ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται πολύ πιο συχνά στα γήπεδα του γκολφ, σχολιάζει το ABC News.

Ο πρόεδρος Τραμπ βρέθηκε 102 φορές σε εγκαταστάσεις γκολφ, κατά τις πρώτες 492 ημέρες της προεδρικής του θητείας, σύμφωνα με ανάλυση του ABC News για τις προεδρικές δραστηριότητες.

Στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου κατά την οποία γιορτάστηκε η Εθνική Ημέρα Μνήμης στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Τραμπ επισκέφτηκε δύο φορές τις εγκαταστάσεις του γκολφ που φέρουν την εμπορική επωνυμία του, στην περιοχή Στέρλινγκ στην πολιτεία της Βιρτζίνιας (Trump National Golf Course).

Πόσες φορές έχει πάει για γκολφ ο Τραμπ όσο είναι πρόεδρος και η σύγκριση με τον Ομπάμα Facebook Twitter

Ο Λευκός Οίκος αρνείται συχνά να επιβεβαιώσει για πόσο χρονικό διάστημα ο πρόεδρος Τραμπ παραμένει στις εγκαταστάσεις γκολφ κατά την διάρκεια των επισκέψεών του.

Ωστόσο, η πραγματική παραμονή του αποδεικνύεται από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά κι από δημόσιες δηλώσεις, όσων τον συνοδεύουν και παίζουν γκολφ μαζί του.

Στην διάρκεια όλων των επισκέψεων του προέδρου Τραμπ που έχει καταγράψει το ABC News, ο ίδιος, απόλαυσε ιδανικές για γκολφ καιρικές συνθήκες, ενώ παρέμεινε στα γήπεδα γκολφ για τουλάχιστον 4 ώρες. Ο χρόνος αυτός, θεωρείται αρκετός για να στείλει το μπαλάκι τουλάχιστον σε 18 τρύπες του γηπέδου.

Πριν από την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ, ο Τραμπ ήταν ιδιαιτέρως επικριτικός στον Ομπάμα, για τις συχνές επισκέψεις του στα γήπεδα του γκολφ.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα έπρεπε να είχε πάει στην Λουιζιάνα πριν από ημέρες, αντί να παίζει γκολφ. Πολύ λίγο, πολύ αργά!», είχε χαρακτηριστικά γράψει ο Τραμπ στο Twitter, επικρίνοντας τον Ομπάμα.


Ο πρώην πρόεδρος Ομπάμα από την πλευρά του, είχε την 102η συμμετοχή του σε αθλητικό γύρο του γκολφ στο Φορτ Βελβουόρ στην πολιτεία της Βιρτζίνιας (15 Ιουλίου 2012) στην 1.273η ημέρα της προεδρίας του.

«Πληρώνουμε τόσα για τα ταξίδια του Ομπάμα, ώστε να συγκεντρώνει εκατομμύρια για τους Δημοκρατικούς και να κάνουν προεκλογικό αγώνα με ψέματα. Έτσι, πληρώνουμε για τα παιχνίδια γκολφ που παίζει», σχολίαζε ο Τραμπ για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.


Η Κυριακή 3 Ιουνίου θα είναι η 500η ημέρα του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ. Στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα της προεδρίας του, ο Ομπάμα είχε συμπληρώσει 37 παιχνίδια γκολφ.

«Μπορείτε να το φανταστείτε, με όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ομπάμα πέρασε την ημέρα παίζοντας γκολφ. Χειρότερα κι από τον Κάρτερ», έγραφε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στο Twitter.


Ο πρόεδρος Τραμπ έχει επισκεφτεί 40 φορές τις εγκαταστάσεις γκολφ που διαθέτει στην Φλόριντα (Trump International Golf Course in West Palm Beach, Florida). Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις γκολφ που επισκέπτεται συχνότερα, από άλλα γήπεδα του γκολφ.

Στην Ουάσινγκτον, ο Αμερικανός πρόεδρος ταξιδεύει συχνά στις εγκαταστάσεις γκολφ που βρίσκονται στην Βιρτζίνια (Στέρλινγκ) πραγματοποιώντας 31 επισκέψεις από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του, τον Ιανουάριο του 2017.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα είχε μια σημαντική συνάντηση για την επιδημία του Έμπολα, με τους συμμετέχοντες να καταφθάνουν από όλες τις περιοχές των ΗΠΑ, αλλά αποφάσισε να παίξει γκολφ!», σχολίαζε ο Τραμπ.


Από την ανάληψη των καθηκόντων του στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τραμπ έχει περάσει ώρες από ένα σύνολο 159 ημερών, επισκεπτόμενος τουλάχιστον μία από τις εγκαταστάσεις γκολφ που φέρουν την εμπορική επωνυμία Τραμπ.

Ο ίδιος, επισκέφτηκε ένα γήπεδο γκολφ που δεν του ανήκει, όταν συνόδευσε τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε σε γήπεδο γκολφ (Kasumigaseki Country Club) στην Ιαπωνία την προηγούμενη χρονιά.

«Παίζοντας γκολφ με τον πρωθυπουργό Άμπε και τον Χιντέκι Μιτσουγιάμα. Δύο υπέροχους ανθρώπους!», σχολίαζε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Τραμπ στο Twitter.


Ο Λευκός Οίκος δεν ανταποκρίθηκε άμεσα, στο αίτημα του ABC News για σχολιασμό των εξελίξεων.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ από ABC News

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM