Πόλεμος στην Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο μαέστρος και μουσικός διευθυντής του θεάτρου Μπολσόι

Bolshoi Theatre principal conductor Sokhiev resigns Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Ο μαέστρος και μουσικός διευθυντής του Θεάτρου Μπολσόι, Τουγκάν Σοκίεφ υπέβαλε την παραίτησή του, σύμφωνα με ανακοίνωση του θεάτρου. 

«Ο Τουγκάν Σοκίεφ υπέβαλε την παραίτησή του» αναφέρει συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση. 

Ο ίδιος ο Σοκίεφ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γνωστοποιεί και την παραίτησή του ως μουσικός διευθυντής από την ορχήστρα της Τουλούζης, Orchestre National du Capitole de Toulouse. 
 


«Μετά την αδύναμη επιλογή μεταξύ των αγαπημένων μου Ρώσων και των αγαπημένων μου Γάλλων μουσικών, πήρα την απόφαση να παραιτηθώ από τη θέση του βασικού διευθυντή ορχήστρας και μουσικού διευθυντή του Θεάτρου Μπολσόι στη Μόσχα και από τη μουσική διεύθυνση της Εθνικής Ορχήστρας της Τουλούζης» αναφέρει ο Σοκίεφ στην ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα  ClassicalMusicNews.Ru.


«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών βίωσα κάτι που πίστευα πως δε θα έβλεπα ποτέ στη ζωή μου. Σήμερα στην Ευρώπη είμαι αναγκασμένος να κάνω μια επιλογή και να επιλέξω μία από τις μουσικές μου οικογένειες έναντι της άλλης. Καλούμαι να επιλέξω έναν καλλιτέχνη έναντι άλλου. Καλούμε να επιλέξω μιας πολιτιστικής παράδοσης έναντι άλλης. Καλούμαι να επιλέξη ενός τραγουδιστή έναντι άλλου. Σύντομα θα κληθώ να επιλέξω μεταξύ Τσαϊκόφσκι, Στραβίνσκι, Σοστακόβιτς έναντι Μπετόβεν, Μπραμς, Ντεμπισί. Συμβαίνει ήδη στην Πολωνία, μια ευρωπαϊκή χώρα, όπου η ρωσική μουσική απαγορεύεται» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο Ρώσος μαέστρος. 

Με πληροφορίες από Interfax

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM