Πλημμύρες στη Βαλένθια: Νέες διαδηλώσεις - Διαμαρτύρονται για τα κλειστά σχολεία

Πλημμύρες στη Βαλένθια: Νέες διαδηλώσεις - Διαμαρτύρονται για τα κλειστά σχολεία Facebook Twitter
Διαδηλώσεις στη Βαλένθια/ Χ
0

Οικογένειες και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν στη Βαλένθια, ζητώντας να ληφθούν μέτρα για τα σχολεία που υπέστησαν ζημιές από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στις οποίες σκοτώθηκαν 220 άνθρωποι.

Ο τρόπος με τον οποίο η τοπική κυβέρνηση διαχειρίστηκε τις πλημμύρες προκαλεί ακόμη αντιδράσεις. Μια ένωση εκπαιδευτικών κατηγόρησε τις αρχές ότι άφησαν το καθάρισμα των σχολείων στους δασκάλους και τους μαθητές. Κρατώντας πλακάτ με τα οποία καλούσαν τον πρόεδρο της Βαλένθια, τον Κάρλος Μαθόν, να παραιτηθεί, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στην πόλη, σχεδόν έναν μήνα μετά τη χειρότερη φυσική καταστροφή που έχει πλήξει την περιοχή εδώ και δεκαετίες.

Πλημμύρες στη Βαλένθια: Πέντε άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι

Πέντε άνθρωποι παραμένουν μέχρι και σήμερα αγνοούμενοι, αφού οι καταρρακτώδεις βροχές και οι πλημμύρες της 29ης Οκτωβρίου παρέσυραν αυτοκίνητα και σπίτια, προκαλώντας σε κάποιες περιπτώσεις την κατάρρευσή τους. Τριάντα σχολεία δεν έχουν ανοίξει ακόμη, σύμφωνα με το συνδικάτο STEPV, με αποτέλεσμα 13.000 παιδιά να στερούνται το δικαίωμα στη γνώση. Στη διαδήλωση μετείχαν περίπου 5.000 άνθρωποι.

«Αισθανόμαστε εγκατάλειψη επειδή εκπαιδευτικοί, γονείς και εθελοντές αναγκάστηκαν να καθαρίσουν τα σχολεία. Είδαμε συνεργεία καθαρισμού σε ορισμένα σχολεία, όμως δεν επαρκούσαν», είπε ο εκπρόσωπος του STEPV, Μαρκ Καντέλα, στο πρακτορείο Reuters. Μια εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης είπε ότι από τις 11 Νοεμβρίου έχουν επιστρέψει στις σχολικές αίθουσες 32.000 μαθητές από τις πληγείσες περιοχές.

Ο Μαθόν κατηγορείται από τους κατοίκους ότι καθυστέρησε να στείλει προειδοποιητικά μηνύματα για τις πλημμύρες. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έκανε λάθη αλλά αρνείται να παραιτηθεί και ισχυρίζεται ότι ο οργανισμός που είναι αρμόδιο για τη μέτρηση των υδάτινων ροών, την εποπτεία του οποίου έχει η κεντρική κυβέρνηση, δεν έστειλε εγκαίρως προειδοποίηση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Διεθνή / «Το φαγητό δεν φτάνει ούτε για τον μήνα»: Οι Αμερικανοί προετοιμάζονται για τις περικοπές του Τραμπ

«Αν δεν προσέξουμε, ο κόσμος θα αναστατωθεί» λέει Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, εκτιμώντας πως οι περικοπές αυτές θα μπορούσαν να κοστίσουν στο κόμμα την πλειοψηφία του στο Κογκρέσο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ τα βάζει (ξανά) με το CNN και απαιτεί την απόλυση δημοσιογράφου για ρεπορτάζ σχετικό με το Ιράν

Διεθνή / Ο Τραμπ τα βάζει (ξανά) με το CNN και απαιτεί την απόλυση δημοσιογράφου για ρεπορτάζ σχετικό με το Ιράν

«Την παρακολούθησα τρεις μέρες να μεταδίδει Fake News. Πρέπει ΑΜΕΣΩΣ να την επιπλήξουν και μετά να την πετάξουν έξω ‘σαν σκυλί’», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social
LIFO NEWSROOM
Ιαπωνία: Συνελήφθησαν δάσκαλοι δημοτικού που μοιράζονταν άσεμνες φωτογραφίες μαθητριών

Διεθνή / Ιαπωνία: Δάσκαλοι δημοτικού τράβηξαν και μοίρασαν άσεμνες φωτογραφίες μαθητριών τους

Οι άνδρες συνελήφθησαν και κατηγορούνται ότι απαθανάτισαν και κοινοποίησαν σε ομαδική συνομιλία με συναδέλφους φωτογραφίες και βίντεο μαθητριών ακόμη και κάτω των 13 ετών
LIFO NEWSROOM