Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ως τον Ιούλιο θα ζητήσει η γαλλική κυβέρνηση

Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ως τον Ιούλιο θα ζητήσει η γαλλική κυβέρνηση Facebook Twitter
0

Την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα ως τον Ιούλιο του 2017 λόγω και των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών την ερχόμενη άνοιξη, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ.

Η κυβέρνηση του προέδρου Φρανσούα Ολάντ επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία, η οποία δίνει στην αστυνομία διευρυμένες εξουσίες για να ερευνά και να συλλαμβάνει υπόπτους, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο.

Η έγκριση της παράτασης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο, το οποίο αναμένεται να συζητήσει την πρόταση την Τρίτη και η γερουσία θα την εξετάσει την Πέμπτη.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που επρόκειτο να αρθεί στα μέσα Ιανουαρίου, έχει ήδη παραταθεί τέσσερις φορές καθώς η κυβέρνηση εκτιμά ότι ο κίνδυνος μιας τρομοκρατικής επίθεσης είναι υψηλός.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM
«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM