Πάνω από 100 εκατ.$ για τα 11 έργα του Πικάσο που κοσμούσαν το Bellagio

Πίνακες του Πικάσο σε δημοπρασία Facebook Twitter
AP Photo/Ellen Schmidt
0

Έντεκα έργα του Πικάσο -εννέα πίνακες και δύο κεραμικά- που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι να μετατραπεί το Λας Βέγκας σε έναν απίθανο προορισμό Τέχνης πωλήθηκαν σε δημοπρασία για περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια.

Η δημοπρασία του Sotheby’s, σύμφωνα με τον Guardian, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο ξενοδοχείο και καζίνο Bellagio, όπου τα έργα εκτίθεντο για χρόνια, πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες πριν από την ημέρα γενεθλίων του Ισπανού καλλιτέχνη, στις 25 Οκτωβρίου.

Το Bellagio ήταν πάντα διάσημο για την αγάπη που έχει για την Τέχνη, καθώς πέντε από τους πίνακες ήταν κρεμασμένοι στους τοίχους του εστιατορίου του, το οποίο ονομάζεται Picasso. Το εστιατόριο θα συνεχίσει να εκθέτει άλλα 12 έργα του Πικάσο.

Βγήκαν στο «σφυρί» πίνακες του Πικάσο που εκτίθενται στο Bellagio -Πωλήθηκαν για πάνω από 100 εκατ. δολάρια Facebook Twitter
AP Photo/Ellen Schmidt

Την υψηλότερη τιμή απέσπασε ο πίνακας Femme au Béret Rouge-Orange του 1938, ο οποίος απεικονίζει την ερωμένη και μούσα του Πικάσο, Μαρί Τερέζ Ουολτέρ. Ο πίνακας πουλήθηκε προς 40,5 εκατομμύρια δολάρια, περίπου 10 εκατ. περισσότερα από την εκτίμηση πριν από την πώληση.

Παράλληλα, τα πορτρέτα Homme et Enfant και Buste d'Homme πουλήθηκαν για 24,4 εκατ. δολάρια και 9,5 εκατ. δολάρια αντίστοιχα, ενώ μικρότερα έργα σε κεραμικά, όπως το Le Dejeuner sur l'herbe που πουλήθηκε για 2,1 εκατομμύρια δολάρια, κοστίζουν τρεις ή τέσσερις φορές πάνω από την εκτίμηση πώλησης.

Τα ονόματα των αγοραστών δεν αποκαλύφθηκαν.

Βγήκαν στο «σφυρί» πίνακες του Πικάσο που εκτίθενται στο Bellagio -Πωλήθηκαν για πάνω από 100 εκατ. δολάρια Facebook Twitter
AP Photo/Ellen Schmidt

Όπως μεταδίδει ο Guardian, η δημοπρασία του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε, καθώς ο όμιλος ξενοδοχείων  MGM Resorts επιθυμεί να διευρύνει την συλλογή του, εντάσσοντας περισσότερη Τέχνη και έργα από γυναίκες και έγχρωμους καλλιτέχνες αλλά και από LGBTQ καλλιτέχνες και καλλιτέχνες με αναπηρίες.

Βγήκαν στο «σφυρί» πίνακες του Πικάσο που εκτίθενται στο Bellagio -Πωλήθηκαν για πάνω από 100 εκατ. δολάρια Facebook Twitter
AP Photo/Ellen Schmidt
Βγήκαν στο «σφυρί» πίνακες του Πικάσο που εκτίθενται στο Bellagio -Πωλήθηκαν για πάνω από 100 εκατ. δολάρια Facebook Twitter
AP Photo/Ellen Schmidt
Στιγμιότυπο από την δημοπρασία των έργων του Πικάσο Facebook Twitter
AP Photo/Ellen Schmidt
Στιγμιότυπο από την δημοπρασία των έργων του Πικάσο Facebook Twitter
AP Photo/Ellen Schmidt
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM