«Πανικός»: Το περιοδικό TIME δείχνει στον Τζο Μπάιντεν την έξοδο

«Πανικός»: Το περιοδικό TIME δείχνει στον Τζο Μπάιντεν την έξοδο Facebook Twitter
0

«Πανικός» είναι η μόνη λέξη στο εξώφυλλο του περιοδικού TIME, στο κλασσικό κόκκινο φόντο του, με τον Τζο Μπάιντεν να βγαίνει εκτός κάδρου και να αποχωρεί, μετά την απογοητευτική απόδοσή του στο πρώτο debate για τις εκλογές στις ΗΠΑ.

«Ο πανικός δεν είναι αρκετά δυνατή λέξη για να περιγράψει το αίσθημα που προκλήθηκε σε όλες τις τάξεις των Δημοκρατικών, όσο προχωρούσε το debate» γράφει το TIME, για τη «μονομαχία» μεταξύ Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ ενόψει αμερικανικών εκλογών στις 5 Νοεμβρίου.

Όπως σημειώνει το αμερικανικό περιοδικό, όλοι οι Αμερικανοί που παρακολούθησαν το debate μπορούσαν να δουν με τα μάτια τους πόσο έχει γεράσει ο Μπάιντεν. «Ήδη εγκλωβισμένος σε μια κούρσα που στην καλύτερη περίπτωση είναι στήθος με στήθος με τον Τραμπ, ο δρόμος του Μπάιντεν προς τη νίκη φάνηκε ξαφνικά να μετατρέπεται σε αδιέξοδο μπροστά στα μάτια των Δημοκρατικών» σχολιάζει το TIME.

«Ακόμη και οι στενότεροι σύμμαχοι του Μπάιντεν παραδέχτηκαν ότι ήταν καταστροφή. Ο Μπάιντεν φαινόταν σαν ο 81χρονος παππούς που είναι, τραυλίζοντας με λεπτή φωνή μέσα από ακατάληπτα επιχειρήματα και συχνά κοιτάζοντας άναυδος, με το στόμα ανοιχτό, καθώς ο Τραμπ εξαπέλυε τη μία λεκτική επίθεση μετά την άλλη» προσθέτει.

Για να κατευνάσει τους φόβους, ο Μπάιντεν αναγκάστηκε να αναγνωρίσει τα λάθη του στο debate, ενώ οι σύμμαχοί του -όπως ο Μπαράκ Ομπάμα- έσπευσαν να τον υπερασπιστούν. Ωστόσο η αμφισβήτηση για το κατά πόσο μπορεί να κερδίσει τις εκλογές είναι διάχυτη, εντός και εκτός Δημοκρατικών.

«Παιδιά, δίνω το λόγο μου ως Μπάιντεν: δεν θα έβαζα ξανά υποψηφιότητα αν δεν πίστευα με όλη μου την καρδιά και την ψυχή ότι μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά» είναι η δήλωση του Αμερικανού προέδρου που «ανασύρει» το TIME για να κατλήξει στο εξής:

«Για πολλούς Δημοκρατικούς που παρακολούθησαν το debate, το πρόβλημα είναι ότι αυτό που πιστεύει ο Μπάιντεν αρχίζει να μοιάζει όλο και περισσότερο σε αντίθεση με την πραγματικότητα».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM