Ουκρανία: Νεκρός από ρωσικά πυρά ρεπόρτερ με πάσο των New York Times- «Είχε χρόνια να εργαστεί για εμάς» λέει η εφημερίδα

Ουκρανική αστυνομία: Νεκρός από ρωσικά πυρά δημοσιογράφος των New York Times Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter.
0

Ένας δημοσιογράφος και παλιός, εξωτερικός συνεργάτης των New York Times σκοτώθηκε κοντά στο Κίεβο και ακόμη ένας τραυματίστηκε, όπως επιβεβαίωσε πριν λίγο ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής.

Το χτύπημα φέρεται να σημειώθηκε στην περιοχή του Ιρπίν στα βόρεια του Κιέβου όταν ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινήτου. Ως θύμα ταυτοποιείται ο 51χρονος, Μπρεντ Ρενώ. Ο άλλος δημοσιογράφος που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο. 

«Οι εισβολείς σκοτώνουν κυνικά ακόμη και δημοσιογράφους διεθνών μέσων ενημέρωσης που προσπαθούν να δείξουν την αλήθεια για τις θηριωδίες των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Σήμερα, ένας 51χρονος ανταποκριτής των New York Times πυροβολήθηκε στο Ίρπίν. Ένας άλλος δημοσιογράφος τραυματίστηκε. Αυτή τη στιγμή προσπαθούν να βγάλουν το θύμα έξω από το πεδίο της μάχης», έγραψε ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής στο Facebook.

Μετά την ανακοίνωση των τοπικών αρχών, επίσημη σελίδα των NYT στο Twitter διευκρίνισε πως ο ρεπόρτερ ήταν παλιός, εξωτερικός συνεργάτης και δεν κάλυπτε τον πόλεμο για λογαριασμό της εφημερίδας. 

«Είμαστε βαθιά θλιμμένοι που πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Μπρεντ Ρενώ. Ο Μπρεντ ήταν ένας ταλαντούχος φιλμογράφος που είχε συνεισφέρει στους New York Times μέσα στα χρόνια. 

Αν και είχε συνεργαστεί με τους New York Times στο παρελθόν (η πιο πρόσφατη φορά το 2015), δεν βρισκόταν σε αποστολή για κανένα τμήμα των Times στη Ουκρανία. Οι αρχικές αναφορές πως εργαζόταν για τους Times, κυκλοφόρησαν επειδή φορούσε ένα πάσο των Times που του είχε δοθεί για μία αποστολή χρόνια πριν»

Με πληροφορίες από Interfax και Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM
Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM