Ουκρανία: Έκρηξη κοντά σε κυβερνητικό κτίριο του Ντονέτσκ

Ουκρανία: «Πολύ ισχυρή» έκρηξη στο Ντονέτσκ, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ Facebook Twitter
0

Οι αυτονομιστικές αρχές της «δημοκρατίας» του Ντονέτσκ ανακοίνωσαν ότι ένα αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε ένα κυβερνητικό κτίριο στην πόλη.

Ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου Sputnik μετέδωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από το κτίριο. Ξέσπασε πυρκαγιά, αλλά τα γειτονικά κτίρια δεν υπέστησαν ζημιές.

Από επίσημες πηγές δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, ωστόσο το πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ένα αυτοκίνητο εξερράγη στο πάρκινγκ του κτιρίου.

Στα social media κυκλοφορούν φωτογραφίες και βίντεο που φέρεται να δείχνουν το σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη:

Σύμφωνα με το Reuters, οι υποστηριζόμενοι από τις ρωσικές αρχές αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία συγκέντρωσαν σήμερα τα παιδιά σε ένα ορφανοτροφείο της αποσχισθείσας περιοχής για να αρχίσουν να τα μεταφέρουν στη Ρωσία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα τη μαζική εκκένωση της περιοχής και την προώθηση των κατοίκων της στη Ρωσία, μετά την αύξηση των βομβαρδισμών. Η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ εξέδωσε αργότερα παρόμοια ανακοίνωση.

Ανέφεραν ότι η Ρωσία συμφώνησε ώστε να βρεθούν κατάλληλα καταλύματα, ενώ δίνεται προτεραιότητα σε γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους. Στο Ντονέτσκ ουρές σχηματίστηκαν σε ATM και πρατήρια καυσίμων, καθώς οι κάτοικοι ετοιμάζονται να αποχωρήσουν.

Βίντεο που φέρεται να δείχνει παιδιά εν μέσω της εκκένωσης του Ντονέτσκ:

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ερωτηθείς για την κατάσταση, εξέφρασε την ανησυχία του, δήλωσε όμως πως δεν μπορεί να ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή.

Η ημέρα ξεκίνησε με βομβαρδισμούς σε περιοχές του Λουγκάνσκ και κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ που ελέγχεται από τους ρωσόφωνους.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια στην Ευρώπη, οι συρράξεις στο Ντονμπάς είναι οι χειρότερες από το 2015, ενώ έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 80 παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός από μονάδες του ουκρανικού Στρατού και αυτονομιστές τις προηγούμενες 24 ώρες, με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της εκεχειρίας.

Οι εξελίξεις εντείνουν την ανησυχία στη Δύση. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε ότι τις τελευταίες 24-48 ώρες «βλέπουμε σενάρια προβοκάτσιας» στην περιοχή και πως οι ΗΠΑ παρακολουθούν τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων, τα οποία, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του Κρεμλίνου, δεν έχουν αποσυρθεί από τα ουκρανικά σύνορα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM