Οργισμένες διαδηλώσεις στην Ινδία για τον βιασμό ενός 7χρονου κοριτσιού

Οργισμένες διαδηλώσεις στην Ινδία για τον βιασμό ενός 7χρονου κοριτσιού Facebook Twitter
EPA/RAJAT GUPTA
0

Οργισμένες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε οκτώ πόλεις στην κεντρική Ινδία αυτή την εβδομάδα, όπου χιλιάδες άνθρωποι ζητούν την θανατική ποινή για τους δράστες του βιασμού μιας επτάχρονης, την οποία παρέσυραν από το σχολείο της την ώρα που περίμενε τους γονείς της να την πάρουν.

Δύο άνδρες συνελήφθησαν ως ύποπτοι για το έγκλημα στην πόλη Μαντσαούρ, σύμφωνα με την αστυνομία. Το θύμα νοσηλεύεται και βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης, ανακοίνωσαν γιατροί.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι εισήγαγε την θανατική ποινή για τον βιασμό κοριτσιών κάτω των 12 ετών και αυστηροποίησε την ποινή για τους δράστες τα θύματα των οποίων είναι κάτω των 16 μετά τους βιασμούς μιας οκτάχρονης και μιας νεαρής γυναίκας σε δύο κρατίδια όπου κυβερνά το κόμμα του νωρίτερα μέσα στο χρόνο.

Το 2016 καταγράφηκαν 40.000 βιασμοί στην Ινδία και τα θύματα, στο 40% των περιπτώσεων αυτών, ήταν παιδιά. Καθημερινά οι εφημερίδες δημοσιεύουν νέα περιστατικά σεξουαλικής βίας εις βάρος γυναικών.

Στο Μαντσαούρ, το επτάχρονο κορίτσι περίμενε να περάσουν να την πάρουν οι γονείς της από το σχολείο, οι οποίοι είχαν καθυστερήσει, ανακοίνωσε η αστυνομία. Υλικό από τις κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων την δείχνει να απομακρύνεται μαζί με έναν από τους κατηγορούμενους.

Αργότερα η αστυνομία βρήκε το κορίτσι αναίσθητο πίσω από θάμνους της περιοχής, είπε ο Μανόζ Σιχ, ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής Μαντσαούρ και πρόσθεσε ότι οι δύο άνδρες κρατούνται.

"Η έρευνά μας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Περιμένουμε τους γιατρούς να μας επιτρέψουν να μιλήσουμε στο θύμα. Θέλουμε απλώς να επιβεβαιώσουμε μερικά πράγματα μαζί της και στη συνέχεια να καταθέσουμε στο δικαστήριο την τελική μας έκθεση".

Ο ίδιος είπε ότι χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε περίπου οκτώ πόλεις της περιοχής πολλοί από αυτούς ζητώντας την επιβολή της εσχάτης των ποινών στους κατηγορούμενους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM