Έβρος: Περιστατικά με πυροβολισμούς από Τούρκους στρατιώτες - Ενημερώθηκε η Κομισιόν

Οι Τούρκοι προκαλούν με πυροβολισμούς στον Έβρο Facebook Twitter
EUROKINISSI - Φωτογραφία Αρχείου
0

Δύο περιστατικά με πυροβολισμούς από Τούρκους στρατιώτες σημειώθηκαν στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο το διάστημα από 5 έως 7 Μαρτίου. 

Μάρτυρες των περιστατικών, έγιναν μεικτές περίπολοι Ελλήνων και Γερμανών συνοριοφυλάκων που βρίσκονται στην περιοχή υπό την ομπρέλα της Frontex. Ο επικεφαλής του οργανισμού μάλιστα, ενημέρωσε με επιστολή του την Κομισιόν. 

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», κατά το πρώτο περιστατικό Τούρκοι στρατιώτες, μόλις αντελήφθησαν την παρουσία περιπόλου στην ελληνική πλευρά των συνόρων, έστρεψαν τα φώτα προς το μέρος των Ελλήνων και Ευρωπαίων συνοριοφυλάκων και πυροβόλησαν δύο φορές, ενώ κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ακουγόταν από ηχείο ο ύμνος της Τουρκίας. 

Το δεύτερο περιστατικό κατεγράφη 48 ώρες αργότερα στην ίδια ακριβώς περιοχή. Τούρκοι στρατιώτες, μόλις κατάλαβαν ότι στην ελληνική πλευρά των συνόρων κινείται περίπολος, βγήκαν από τη σκηνή που είχαν στήσει στο σημείο και πυροβόλησαν μια φορά στον αέρα.

Οι Γερμανοί αξιωματούχοι συνέταξαν αναφορές και τις έστειλαν στην Frontex, ενώ αναφορές συνέταξαν και οι επικεφαλής αξιωματικοί της περιφερειακής διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της ΕΛ.ΑΣ. 

Όπως μεταδίδει η «Καθημερινή» το θέμα έφτασε μέσω του επικεφαλής της Frontex στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που με επιστολή του προειδοποιεί για τα αυξημένα περιστατικά πυροβολισμών στον αέρα και διευκρινίζει πως, κατόπιν εντολών του, όλοι όσοι περιπολούν στην περιοχή έλαβαν εντολή να φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ