Οι ευρωπαϊκές πόλεις σπάνε ρεκόρ θερμοκρασιών -Έκαναν Πρωτοχρονιά με καλοκαιρία

Κάνοντας sup σε λίμνη Facebook Twitter
Φωτ: Jonas Allert on Unsplash
0

Στα ύψη για την εποχή είναι οι θερμοκρασίες τις πρώτες ημέρες του νέου έτους στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Σύμφωνα με το Bloomberg, επικαλούμενο την υπηρεσία Deutscher Wetterdienst, στο Βερολίνο η θερμοκρασία έφτασε τους 16 βαθμούς Κελσίου την Πρωτοχρονιά –ρεκόρ Ιανουαρίου.

Στην Βαρσοβία, ο υδράργυρος ξεπέρασε την προηγούμενη μέγιστη τιμή κατά 5 βαθμούς, ενώ στην Τσεχία καταγράφηκε η θερμότερη παραμονή Πρωτοχρονιάς όλων των εποχών.

Το χειμερινό κύμα καύσωνα στην Ευρώπη περιόρισε τη ζήτηση για φυσικό αέριο, μειώνοντας την πίεση στα εύθραυστα ενεργειακά συστήματα της ηπείρου και πιέζοντας τις τιμές προς τα κάτω. 

Στις περισσότερες περιοχές ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός θα συνεχιστεί, περιορίζοντας τους φόβους για χρήση δελτίων και διακοπών ρεύματος εν μέσω της μειωμένης παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Όπως αναφέρει το το Bloomberg, σύμφωνα με την εταιρεία πρόβλεψης Maxar Technologies, συνολικά 75,4 ημέρες θέρμανσης, αναμένονται την επόμενη εβδομάδα. Αυτό είναι κάτω από τον μέσο όρο των 10 ετών που είναι 79,9 ημέρες.

Οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου μειώθηκαν έως και 6,5% την Τρίτη, μία ημέρα αφότου άγγιξαν το χαμηλότερο επίπεδό τους από την εποχή πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η επιστροφή των ισχυρότερων ανέμων σε τμήματα της Ευρώπης ανακουφίζει επίσης την πίεση στην αγορά. Η Γερμανία αναμένεται να παράγει σχεδόν ρεκόρ αιολικής ενέργειας την Τετάρτη, σύμφωνα με μοντέλο του Bloomberg.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: «Θέλει δράση» - Η δυσαρέσκεια Τραμπ για το αδιέξοδο με το Ιράν πίσω από το σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Με φόντο το παρατεταμένο αδιέξοδο με το Ιράν, οι ΗΠΑ προχωρούν σε ένα νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, που συνδυάζει στρατιωτική παρουσία και διπλωματική πίεση, ανεβάζοντας εκ νέου την ένταση στην περιοχή
THE LIFO TEAM