Επίθεση με μαχαίρι στην Κίνα: Οκτώ νεκροί και 17 τραυματίες σε πανεπιστημιούπολη

Επίθεση με μαχαίρι στην Κίνα: Οκτώ νεκροί και 17 τραυματίες σε πανεπιστημιούπολη Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ (αρχείου)
0

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 17 τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι σε πανεπιστημιούπολη στην πόλη Yixing της ανατολικής Κίνας το Σάββατο, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Περίπου στις 6:30 μ.μ. στις 16 Νοεμβρίου 2024, ένα περιστατικό με μαχαίρι που είχε ως αποτέλεσμα θύματα συνέβη στο Wuxi Vocational Institute of Arts and Technology στην πόλη Yixing, προκαλώντας 8 θανάτους και τραυματίζοντας άλλους 17. Ο ύποπτος συνελήφθη επί τόπου», σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ύποπτος ήταν πρόσφατος απόφοιτος και είχε ως κίνητρο «την αποτυχία σε εξετάσεις, τη μη λήψη πιστοποιητικού αποφοίτησης και τη δυσαρέσκεια για την αποζημίωση της πρακτικής άσκησης». 

Την περασμένη Δευτέρα, 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς που έκαναν γυμναστική στη νότια κινεζική πόλη Zhuhai, τραυματίζοντας πάνω από 40 άτομα. Καθώς η είδηση της επίθεσης εξαπλώθηκε, οι λογοκριτές επενέβησαν για να κατεβάσουν τα βίντεο της επίθεσης από το διαδίκτυο και να μετριάσουν τις συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τον Οκτώβριο, η αστυνομία συνέλαβε έναν 50χρονο άνδρα μετά από επίθεση με μαχαίρι κοντά σε δημοτικό σχολείο στο Πεκίνο, από την οποία τραυματίστηκαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά.

Τον Σεπτέμβριο, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι σε προαστιακό σούπερ μάρκετ στη Σαγκάη. Επίσης τον Σεπτέμβριο, ένα λεωφορείο έπεσε πάνω σε πλήθος μαθητών και γονέων έξω από ένα σχολείο στην πόλη Ταϊάν στην επαρχία Σαντόνγκ, σκοτώνοντας 11 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 13. Οι κινεζικές αρχές δεν αποκάλυψαν αν επρόκειτο για ατύχημα ή εσκεμμένη ενέργεια.

*Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε αναβολή επιθέσεων στο Ιράν για 5 ημέρες

Η Τεχεράνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τραμπ - «ΗΠΑ και Ιράν είχαν τις τελευταίες δύο ημέρες παραγωγικές συνομιλίες για τερματισμό των εχθροπραξιών» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
THE LIFO TEAM