Στην κορυφή της ετήσιας λίστας με τους πιο πλούσιους σταρ του Instagram, βρίσκεται ο Πορτογάλος άσος, Κριστιάνο Ρονάλντο.

 

Ο Ρονάλντο εκτιμάται μπορεί να ζητήσει έως και 1,6 εκατομμύρια δολάρια για να διαφημίσει ένα προϊόν στα social media.

 

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν ο The Rock, Ντουέιν Τζόνσον και η Αριάνα Γκράντε ενώ στην πρώτη δεκάδα υπάρχουν τρία μέλη της οικογένειας Καρντάσιαν- Τζένερ.

 

Είναι η πρώτη φορά που ο ποδοσφαιριστής κατέχει την πρώτη θέση στον ετήσιο κατάλογο, στον οποίο συνήθως κυριαρχούν διασημότητες από τη βιομηχανία της τηλεόρασης, του σινεμά και της μουσικής στις ΗΠΑ.

 

Το ποσό που εκτιμάται ότι μπορεί να ζητήσει ο Ρονάλντο για μια χορηγία αυξήθηκε σημαντικά πέρυσι, όταν διπλασιάστηκε από τα 889.000 δολάρια που έπαιρνε το 2019. Τότε, κατέλαβε την τρίτη θέση στην λίστα.

 

Ο Πορτογάλος άσος είναι ο άνθρωπος με τους περισσότερους followers στο Instagram, πάνω από 300 εκατομμύρια, ενώ σε συνδυασμό με Facebook και Twitter,  οι χρήστες που τον ακολουθούν είναι περισσότεροι από 550 εκατομμύρια.

 

«Με την έναρξη του Euro και κάποιες αμφιλεγόμενες κινήσεις μάρκετινγκ τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η παρουσία του Ρονάλντο έχει ανεβάσει στα ύψη», δήλωσε ο Mike Bandar, συνιδρυτής του HopperHQ.com, ο οποίος καταρτίζει τον ανεπίσημο ετήσιο κατάλογο των κορυφαίων κερδισμένων του Instagram.

 

«Μόλις πριν από μια εβδομάδα επιβεβαίωσε ότι είναι ο βασιλιάς του Instagram καθώς έγινε το πιο δημοφιλές άτομο στην πλατφόρμα» προσθεσε.

 

Η λίστα των Top 10 περιλαμβάνει μόνο έναν ακόμη αθλητή και αυτός δεν είναι άλλος από τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος κατατάσσεται στην έβδομη θέση και μπορεί να χρεώσει σχεδόν 1,2 εκατομμύρια δολάρια για να προωθήσει ένα προϊόν στα social media.

 

Το εκτιμώμενο ποσό που θα μπορούσαν να χρεώσουν οι διασημότητες για μια διαφημιστική ανάρτηση αυξήθηκε σημαντικά πέρυσι, εν μέρει λόγω της αυξημένης χρήσης του διαδικτύου λόγω της πανδημίας.

 

Το HopperHQ καταρτίζει τη λίστα αναλύοντας παράγοντες, που περιλαμβάνουν τη μέση αφοσίωση των followers, τη συχνότητα αναρτήσεων ενός Instagrammer και μια σειρά μεταβλητών, συμπεριλαμβανομένων του αριθμού των followers, προκειμένου να εκτιμήσει τι θα μπορούσε να χρεώσει μια διασημότητα για μια χορηγούμενη ανάρτηση.

 

Η λίστα των 10 κορυφαίων με τα υψηλότερα κέρδη στο Instagram

 

1.Κριστιάνο Ρονάλντο - 1,6 εκατομμύρια δολάρια ανά post

 

2. Ντουέιν Τζόνσον - 1,52 εκατομμύρια δολάρια ανά post

 

3. Αριάνα Γκράντε - 1,51 εκατομμύρια δολάρια ανά post

 

4. Κάιλι Τζένερ - 1,49 εκατομμύρια δολάρια ανά post

 

5. Σελένα Γκόμεζ - 1,46 εκατομμύρια δολάρια ανά post

 

6. Κιμ Καρντάσιαν - 1,41 εκατομμύρια δολάρια ανά post

 

7. Λιονέλ Μέσι - 1,16 εκατομμύρια δολάρια ανά post

 

8. Μπιγιόνσε Νόουλς - 1,14 εκατομμύρια δολάρια ανά post

 

9. Τζάστιν Μπίμπερ - 1,1 εκατομμύρια δολάρια ανά post

 

10. Κένταλ Τζένερ - 1,05 εκατομμύρια δολάρια ανά post.

 

 

 

 

Με πληροφορίες του Guardian/HopperHQ.com