Νιγηρία: Μία από τις μαθήτριες που είχε απαγάγει η Μπόκο Χαράμ εντοπίστηκε μαζί με το μωρό της

Νιγηρία: Μία από τις μαθήτριες που είχε απαγάγει η Μπόκο Χαράμ εντοπίστηκε μαζί με το μωρό της Facebook Twitter
0

Μία από τις περισσότερες από 200 μαθήτριες, που είχαν απαχθεί από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία, εντόπισαν στρατιώτες της χώρας, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων. Η μαθήτρια, που ονομάζεται Μαριάμ Άλι Μαϊγιάνγκα, είχε μαζί της και ένα αγοράκι 10 μηνών, το παιδί που απέκτησε κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της, όπως ανέφερε.

Ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, Σάνι Ουσμάν, είπε ότι το κορίτσι βρέθηκε στην Πούλκα, κοντά στην πόλη Γκόουζα της πολιτείας Μπόρνο, από στρατιώτες οι οποίοι είχαν αναλάβει να εξακριβώσουν τα στοιχεία ανθρώπων που διέφυγαν από τη βάση της Μπόκο Χαράμ στο δάσος Σαμπίσα.

Η Η Μπόκο Χαράμ είχε απαγάγει 276 μαθήτριες τον Απρίλιο του 2014 από το σχολείο τους στο Τσίμποκ της βορειοανατολικής Νιγηρίας. Από αυτές, οι 57 είχαν καταφέρει να αποδράσουν μέσα σε λίγες ώρες.

Τον περασμένο μήνα, η οργάνωση απελευθέρωσε 21 κορίτσια, μετά από διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, με τη μεσολάβηση του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της ελβετικής κυβέρνησης. Η πρώτη από τις αιχμάλωτες μαθήτριες είχε βρεθεί τον περασμένο Μάιο στην άκρη του δάσους Σαμπίσα, μαζί με το παιδί της και τον «σύζυγό» της, έναν μαχητή της οργάνωσης. Στα χέρια της Μπόκο Χαράμ παραμένουν ακόμη 196 κορίτσια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ