Μήνυμα Μπάιντεν μετά το debate: Ξέρω ότι δεν είμαι νέος - Όταν σε ρίχνουν κάτω, ξανασηκώνεσαι

Μήνυμα Μπάιντεν μετά το debate: Ξέρω ότι δεν είμαι νέος - Όταν σε ρίχνουν κάτω, ξανασηκώνεσαι Facebook Twitter
Σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το debate εμφανίστηκε ο Τζο Μπάιντεν στη Βόρεια Καρολίνα σήμερα / Φωτογραφία: EPA
0

«Όταν σε ρίχνουν κάτω, ξανασηκώνεσαι» διεμήνυσε ο Τζο Μπάιντεν στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση μετά το debate, καθιστώντας σαφές πως - προς το παρόν, τουλάχιστον - δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την προεκλογική κούρα στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Μπάιντεν αναγνώρισε ότι είναι όντως μεγάλος, αλλά επισήμανε ότι πιστεύει ότι μπορεί ακόμα να νικήσει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Ξέρω ότι δεν είμαι νέος, για να δηλώσω το προφανές. Λοιπόν, ξέρω ότι δεν περπατάω τόσο εύκολα όσο παλιά, δεν μιλάω τόσο ομαλά όσο παλιά, δεν συζητάω τόσο καλά όσο παλιά, αλλά ξέρω καλά όσα γνωρίζω. Ξέρω πώς να λέω την αλήθεια», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος και συνέχισε: «Ξέρω το σωστό και το λάθος. Ξέρω πώς να κάνω αυτή τη δουλειά. Ξέρω πώς να κάνω τα πράγματα να συμβούν. Ξέρω, όπως εκατομμύρια Αμερικανοί, ξέρω, πως όταν σε ρίχνουν κάτω, ξανασηκώνεσαι».

Στη συνέχεια ο Μπάιντεν ξεκαθάρισε ότι πίστευει ότι μπορεί ακόμα να κάνει τη δουλειά: «Παιδιά, σας δίνω τον λόγο μου ως Μπάιντεν, δεν θα έμπαινα ξανά υποψήφιος αν δεν πίστευα με όλη μου την καρδιά και την ψυχή ότι μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά. Γιατί, ειλικρινά, το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό».

Ο Μπάιντεν ολοκλήρωσε την ομιλία του και αποχώρησε από το βήμα της προεκλογικής του συγκέντρωσης στη Βόρεια Καρολίνα, με την Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν να χαιρετούν το πλήθος, ενώ ακουγόταν το τραγούδι του Tom Petty "I Won't Back Down" - «Δεν θα υποχωρήσω».

Ωστόσο, στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας, ο Τζο Μπάιντεν, είχε τη βοήθεια υποβολέα, σε αντίθεση με το debate και γενικά, τα πήγε πολύ καλύτερα. Στο πλευρό του, η σύζυγός του Τζιλ Μπάιντεν, η οποία μετέχει σε μεγάλο βαθμό σε αυτή την προσπάθεια επανεκλογής του, φορούσε ένα φόρεμα στο οποίο αναγραφόταν παντού η λέξη «Ψηφίστε».

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι επικρατεί κύμα πανικού στους Δημοκρατικούς, τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές και περίπου έξι εβδομάδες πριν από το συνέδριο που θεωρείται ότι θα δώσει το χρίσμα στον πρόεδρο. Επί του παρόντος, ωστόσο, κανένα βαρύ όνομα του Δημοκρατικού Κόμματος δεν έχει εκφράσει δημόσια αυτό το συναίσθημα.

Ο Τζο Μπάιντεν μεταβαίνει τώρα στη Νέα Υόρκη για μια τελετή τιμής μιας από τις πρώτες κινητοποιήσεις της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Ιούνιο του 1969, και για μια συνάντηση με δωρητές.

Με πληροφορίες από Guardian, BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΡΟΛΟΣ ΗΠΑ ΟΜΙΛΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ιστορική κίνηση που ετοιμάζει ενόψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ

Ο βασιλιάς θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ εν μέσω του έντονου κλίματος ανάμεσα σε Τραμπ και Στάρμερ, και αυξανόμενων επικρίσεων προς τον μονάρχη για την εμπλοκή της οικογένειάς του στην υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
BBC ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ

Διεθνή / BBC: Η Ελλάδα χρησιμοποιεί μασκοφόρους μετανάστες για να απωθήσει άλλους στον Έβρο

Η έρευνα του βρετανικού δικτύου επικαλείται μαρτυρίες μεταναστών, πρώην μισθοφόρων, αστυνομικές πηγές και έγγραφα - Καταγγελίες για λεκτική και σωματική κακοποίηση, μέχρι και απειλές για βιασμό - Η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
THE LIFO TEAM
ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Η πλουσιότερη γυναίκα της χώρας πρέπει να μοιραστεί μέρος της περιουσίας της

Σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου, η Τζίνα Ράινχαρτ καλείται να αποχωριστεί σεβαστό μέρος της περιουσίας της, λόγω πολύχρονης διαμάχης σχετικά με την επιχειρηματική της αυτοκρατορία στον τομέα της εξόρυξης
THE LIFO TEAM
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ DEEPFAKE ΔΙΚΗ

Διεθνή / Αυστραλία: 19χρονος ομολόγησε την ενοχή του για τη δημιουργία deepfake πορνό σε μια ιστορική υπόθεση

Είναι το πρώτο άτομο που διώκεται βάσει νέου νόμου, ο οποίος ποινικοποιεί την αλλοίωση σεξουαλικών εικόνων και προβλέπει ποινή έως και επτά χρόνια φυλάκισης
THE LIFO TEAM
«Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο νόμο της ζούγκλας»: Το «αμένσιοτο» της Κίνας για τον Τραμπ

Διεθνή / «Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο νόμο της ζούγκλας»: Το «αμένσιοτο» της Κίνας για τον Τραμπ

Η απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει αποκλεισμό στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου από τα Στενά του Ορμούζ δημιουργεί ένα επικίνδυνο διπλωματικό ναρκοπέδιο για τον Πρόεδρο Τραμπ, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Πεκίνο.
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν χρόνο για την Ουκρανία λόγω Ιράν» - Νεκρό 8χρονο παιδί και 14 τραυματίες στο Τσερκάσι

«Εάν οι ΗΠΑ δεν ασκήσουν πίεση στον Πούτιν και περιοριστούν σε έναν ήπιο διάλογο, τότε εκείνος δεν θα έχει λόγο να φοβάται», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος - Συνεχίζονται οι ρωσικές επιδρομές
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΩΝΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / Πολωνία: Βουλευτής της ακροδεξιάς επιδεικνύει ισραηλινή σημαία με σβάστικα στο κοινοβούλιο

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία μπροστά στα μάτια μας... είναι το νέο Τρίτο Ράιχ και η σημαία του θα έπρεπε να μοιάζει ακριβώς έτσι», δήλωσε ο Πολωνός βουλευτής, πριν εμφανίσει τη μεταποιημένη σημαία
THE LIFO TEAM