ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

To Μέριλαντ απαγορεύει την αφαίρεση νυχιών στις γάτες - «Βάρβαρη και αχρείαστη τακτική»

To Μέριλαντ απαγορεύει την αφαίρεση νυχιών από τις γάτες - «Βάρβαρη και αχρείαστη τακτική» Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Το Μέριλαντ ετοιμάζεται να γίνει η δεύτερη πολιτεία τής Αμερικής όπου απαγορεύεται η αφαίρεση των γατίσιων νυχιών

Η διαδικασία, που βρίσκεται σε ισχύ εδώ και δεκαετίες, όμως τώρα αποκηρύσσεται ως βάρβαρη και αχρείαστη από κηδεμόνες και κτηνιάτρους, είναι απαγορευμένη σε πολλά μέρη του κόσμου, αλλά και πόλεις των ΗΠΑ -μεταξύ αυτών σε Λος Άντζελες, Πίτσμπουργκ, Σαν Φραντσίσκο και Ντένβερ. 


Τώρα, οι νομοθέτες του Μέριλαντ είναι έτοιμοι να απαγορεύσουν την αφαίρεση νυχιών των γάτων, εκτός αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι -που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία τής αισθητικής. Μάλιστα, οι ποινές που επισύρει τυχόν παράβαση είναι πρόστιμο έως και 5.000 δολάρια, αλλά και αναστολή άδειας ασκήσεων επαγγέλματος για τους κτηνιάτρους παραβάτες. 

«Ενώ η αμερικανική κτηνιατρική κοινότητα αντιτίθεται ολοένα και περισσότερο στην αφαίρεση νυχιών, δεν μπορούμε να περιμένουμε τον τερματισμό της πρακτικής από το επάγγελμα» σημειώνει η Ντανιέλ Μπέις από την οργάνωση Humane Society. 

Συχνά οι κτηνίατροι αφαιρούν ένα τμήμα τής πατούσας ή του δαχτύλου ενός ζόυ, ή τροποποιούν τον τένοντα του άκρου, ώστε να σταματήσουν την ανάπτυξη των νυχιών. Κάποιοι το αποκαλούν αφαίρεση νυχιών, άλλα αναφέρονται στην πρακτική ως ακρωτηριασμό. 


«Αυτό που συμβαίνει είναι πως αφήνει ένα κενό εκεί, κάτι που καθιστά ακόμη και το περπάτημα επώδυνο για τα ζώα» αναφέρει η Σέριλ Κάγκαν, μέλος της Γερουσίας. 


Κάποιοι κτηνίατροι είναι υπέρ τού δρομολογούμενου νομοσχεδίου, άλλοι, ωστόσο, αντιτίθενται σ'αυτό με το επιχείρημα πως η πρακτική χρησιμοποιείται μόνο όταν είναι απαραίτητο και έχουν εξαντληθεί όλες οι υπόλοιπες μέθοδοι και λύσεις. 


Με πληροφορίες από Washington Post

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Διεθνή / Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε ότι ο Φάρατζ είναι «απολύτως λάθος» και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο εκθέτει την ασφάλεια της Βρετανίας και των συμμάχων της σε κίνδυνο
NEWSROOM