Με ελικόπτερο θα απομακρυνθούν οι επιβάτες του πλοίου στην Ανταρκτική

Με ελικόπτερο θα απομακρυνθούν οι επιβάτες του πλοίου στην Ανταρκτική Facebook Twitter
0

Με ελικόπτερο θα απεγκλωβιστούν τελικά οι επιβάτες του ρωσικού ερευνητικού πλοίου που μένει παγιδευμένο στους πάγους της Ανταρκτικής εδώ και ένα μήνα. Η λύση αυτή προκρίθηκε μετά την αποτυχημένη προσέγγιση ενός κινεζικού σκάφους προχθές και του Aurora Australis σήμερα, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

«Ελήφθη η απόφαση να απομακρυνθούν 52 επιβάτες και τέσσερα μέλη του πληρώματος με ένα ελικόπτερο του κινεζικού πλοίου Σούε Λονγκ, εφόσον οι μετεωρολογικές συνθήκες το επιτρέψουν» διευκρίνισε το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. Το ρωσικό σκάφος μεταφέρει συνολικά 74 πρόσωπα, επιστήμονες, τουρίστες και μέλη του πληρώματος. Απέπλευσε από τη Νέα Ζηλανδία στις 28 Νοεμβρίου για αποστολή στην περιοχή με την ευκαιρία της 100ής επετείου του ταξιδιού του αυστραλού εξερευνητή Ντάγκλας Μόσον στην Ανταρκτική.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM