Λαβρόφ: Αν απειληθούν τα συμφέροντα μας θα απαντήσουμε

Λαβρόφ: Αν απειληθούν τα συμφέροντα μας θα απαντήσουμε Facebook Twitter
0

Αφήνοντας στην άκρη τη διπλωματική γλώσσα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επιτέθηκε κατά της Ουάσιγκτον, κάνοντας λόγο για «σόου» στο Κίεβο και απειλώντας ότι αν απειληθούν τα ρωσικά συμφέροντα η Μόσχα θα απαντήσει.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 ο Λαβρόφ είπε: «Δεν έχω κανέναν λόγο να μην πιστέψω ότι οι Αμερικανοί ηγούνται αυτού του σόου με τον πλέον ευθύ τρόπο…Εάν δεχθούμε επίθεση, είναι βέβαιο ότι θα απαντήσουμε. Εάν τα συμφέροντά μας, τα νόμιμα συμφέροντά μας, δεχθούν απευθείας επίθεση, όπως έγινε στη Νότια Οσετία, δεν βλέπω άλλο τρόπο παρά την απάντηση με βάση το διεθνές δίκαιο».

Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι το Κίεβο δεν εκπληρώνει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στη Γενεύη για την αποκλιμάκωση της κρίσης.

Από την πλευρά του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε «γελοίους» τους ισχυρισμούς Λαβρόφ για τα περί «σόου», ενώ ο Τζον Κέρι προειδοποίησε το ρώσο ομόλογο του κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας για περαιτέρω κυρώσεις στη Μόσχα, αν δεν αποκλιμακωθεί η ένταση στην Ουκρανία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια 23χρονη φοιτήτρια κινητοποιεί τη Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές κατά του «νόμου Duplomb» για τη γεωργία

Διεθνή / Μια 23χρονη φοιτήτρια κινητοποιεί τη Γαλλία: Πάνω από 500.000 υπογραφές κατά του «νόμου Duplomb» για τη γεωργία

Με τη συγκέντρωση περισσότερων από 500.000 υπογραφών, ο νόμος ενεργοποιεί τη διαδικασία για κοινοβουλευτική συζήτηση, υπό την προϋπόθεση να το ζητήσουν οι επικεφαλής κοινοβουλευτικών ομάδων ή επιτροπών
LIFO NEWSROOM
Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Διεθνή / Αποκλειστικό Guardian: Η ευρωπαϊκή MBDA προμηθεύει εξαρτήματα βομβών που σκότωσαν παιδιά στη Γάζα

Τα έσοδα από τις «έξυπνες» βόμβες GBU-39, τις οποίες χρησιμοποιεί το Ισραήλ, ρέουν μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου – Παρά την αναστολή εξαγωγών όπλων από το Λονδίνο, ο όμιλος συνεχίζει τις αποστολές από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM