Κυπριακό: Στο Μοντ Πελεράν 18 - 20 Ιανουαρίου η συνέχεια της διάσκεψης σε επίπεδο τεχνοκρατών

Κυπριακό: Στο Μοντ Πελεράν 18 - 20 Ιανουαρίου η συνέχεια της διάσκεψης σε επίπεδο τεχνοκρατών Facebook Twitter
EPA/MARTIAL TREZZINI
0

Στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας, από τις 18 ως τις 20 Ιανουαρίου, θα συνεχιστεί σε επίπεδο τεχνοκρατών η συζήτηση για ρύθμιση των θεμάτων ασφάλειας και εγγυήσεων, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Την ανακοίνωση έκανε με ανάρτηση του στο twitter ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Αλέξης Τσίπρας είχαν το μεσημέρι νέα τηλεφωνική επικοινωνία ενόψει της συνέχισης της διαδικασίας στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ομάδα των τεχνοκρατών, στην οποία από κυπριακής πλευράς θα συμμετέχει ο διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης, θα ετοιμάσει πόρισμα το οποίο θα παρουσιάσει κατά πάσα πιθανότητα στις 23 Ιανουαρίου, στους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας, Τουρκίας, Βρετανίας.

Στην ομάδα θα μετέχουν επίσης: Από τουρκοκυπριακής πλευράς ο διαπραγματευτής Οζντίλ Ναμί, ο γενικός γραμματέας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Φεριντούν Σινιρίογλου, ο γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Άμυνας και Πληροφοριών του Foreign Office, Τζόναθαν Άλεν και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ε.Ε. στα Ηνωμένα 'Εθνη στη Γενεύη, Πέτερ Σόρενσεν. Από πλευράς ΟΗΕ θα βρίσκεται ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα για το Κυπριακό, Έσπεν Άιντε, ο οποίος και θα έχει το ρόλο συντονιστή της ομάδας.

Με βάση την εξέλιξη αυτή, διπλωματικοί κύκλοι εκτιμούν ότι ανοίγει μια διαδικασία μοντέλου διαπραγματεύσεων για τα πυρηνικά του Ιράν, όπου τα εμπλεκόμενα μέρη θα πηγαινοέρχονται στη Γενεύη μέχρι να καταλήξουν σε συμφωνία, επισημαίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ