Κατέκτησε το Έβερεστ βετεράνος που έχασε τα πόδια του στο Αφγανιστάν

Ο πρώτος διπλά ακρωτηριασμένος πάνω από το γόνατο που έφτασε στην κορυφή του Έβερεστ. Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Στις 19 Μαΐου 2023, ο Χάρι Μπούντα Μαγκάρ έγινε ο πρώτος διπλά ακρωτηριασμένος πάνω από το γόνατο που έφτασε στην κορυφή του Έβερεστ.

Όπως ανέφερε το Reuters o βετεράνος του πολέμου Χάρι Μπούντα Μαγκάρ έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος ακρωτηριασμένος στο γόνατο που ανέβηκε στην κορυφή του Έβερεστ. Παρά το γεγονός ότι έχασε τα πόδια του στο Αφγανιστάν πριν από 13 χρόνια, αποδεικνύει ότι η αναπηρία δεν αποτελεί εμπόδιο.

«Ο τρόπος με τον οποίο πετυχαίνω τους στόχους μου, είναι απλά να εστιάζω σε αυτό που κάνω. Υπάρχει τόσος πολύς περισπασμός γύρω σου και σε όλο τον κόσμο. Εγώ απλά εστιάζω σε αυτό που αγαπώ και σε αυτό που πρέπει να κάνω. Αυτό είναι όλο. Με ένα βήμα τη φορά, μπορούμε να ανεβούμε στο Έβερεστ», ανέφερε μετά το επίτευγμά του. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση-καταπέλτης δύο χρόνια μετά: «Προβλέψιμη και αποτρέψιμη» η τραγωδία του Titan

Διεθνή / Έκθεση-καταπέλτης δύο χρόνια μετά: «Προβλέψιμη» η τραγωδία του Titan

Η έκρηξη του βαθυσκάφους που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, καταλήγει έπειτα από διετή έρευνα η Αμερικανική Ακτοφυλακή. Σοβαρές καταγγελίες για εκφοβισμό εργαζομένων και παρακάμψεις κανονισμών
LIFO NEWSROOM