Καναδάς: Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στο Έντμοντον- Ο δράστης μαχαίρωσε στο λαιμό έναν αστυνομικό

Καναδάς: Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στο Έντμοντον- Ο δράστης μαχαίρωσε στο λαιμό έναν αστυνομικό Facebook Twitter
1

Συναγερμός έχει σημάνει από χθες στις αρχές του Καναδά για έναν άντρα, ο οποίος με ενοικιασμένο φορτηγάκι έπεσε αρχικά πάνω σε πεζούς ενώ στη συνέχεια μαχαίρωσε έναν αστυνομικό στο λαιμό.

Κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο άντρας έχει ήδη συλληφθεί, πληροφορία που οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη επισήμως. Το περιστατικό συνέβη στις 8.15 το απόγευμα του Σαββάτου στην πόλη Έντμοντον και εκτός από τον αστυνομικό, έχουν τραυματιστεί επίσης άλλα τέσσερα άτομα.


Ένας αστυνομικός στεκόταν δίπλα από προστατευτικές μπάρες ρύθμισης της κυκλοφορίας, όταν ο δράστης οδηγώντας το λευκό φορτηγάκι τις έσπασε, χτυπώντας τον αστυνομικό, ο οποίος φέρεται να πετάχτηκε σχεδόν 4.5 μέτρα στον αέρα. Αμέσως μετά, ο άντρας βγήκε από το όχημα και επιτέθηκε στον αστυνομικό, τον οποίο μαχαίρωσε αρκετές φορές και το έβαλε στα πόδια. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

 

Λίγη ώρα αργότερα ένα λευκό φορτηγό σταμάτησε σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας, ενώ το ανθρωποκυνηγητό ήταν ακόμα σε εξέλιξη. Ο αστυνομικός αναγνώρισε τον δράστη, που προηγουμένως είχε μαχαιρώσει τον αστυνομικό. Ο ύποπτος στη συνέχεια έτρεξε με ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει δεύτερη καταδίωξη μέχρι που το φορτηγάκι τελικά αναποδογύρισε και ο ύποπτος φέρεται να συνελήφθη.

 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πολλοί πεζοί γλίτωσαν από θαύμα, καθώς κατάφεραν να αποφύγουν το φορτηγό πηδώντας και τρέχοντας προς κάθε κατεύθυνση.

Καναδάς: Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στο Έντμοντον- Ο δράστης μαχαίρωσε στο λαιμό έναν αστυνομικό Facebook Twitter

Η αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση και επιβεβαίωσε πως μέσα στο όχημα του δράστη βρέθηκε μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους. 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο Έλον Μασκ στο πλευρό του ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσον

Διεθνή / Βρετανία: Ο Έλον Μασκ στο πλευρό του ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσον

Ο Τόμι Ρόμπινσον, γνωστός ακροδεξιός ακτιβιστής, υποστηρίζει ότι ο Έλον Μασκ πληρώνει τα νομικά του έξοδα στη δίκη του - Τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση και γιατί η σχέση τους προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία
LIFO NEWSROOM
Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση»

Διεθνή / Νορβηγία: Έκλεισε η πρεσβεία της Βενεζουέλας «χωρίς εξήγηση» - Πώς εμπλέκεται η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης

«Ενημερωθήκαμε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας ότι θα κλείσει τις πόρτες της, χωρίς να δώσει εξήγηση», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διεθνή / Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διαρρεύσαντα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ενώ τα αραβικά κράτη καταδίκασαν δημόσια τον πόλεμο στη Γάζα, ενίσχυσαν κρυφά τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ – μια συνεργασία που μπορεί να διαμορφώσει τη μελλοντική εκεχειρία
LIFO NEWSROOM