Kαι ο Κάμερον στη δίνη των Panama Papers: Εγώ δεν έχω ούτε τραστ, ούτε funds, ούτε τίποτα τέτοιο

Kαι ο Κάμερον στη δίνη των Panama Papers: Εγώ δεν έχω ούτε τραστ, ούτε funds, ούτε τίποτα τέτοιο Facebook Twitter
0

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, μετά τις αποκαλύψεις  από τα Panama Papers που δείχνουν ότι ο πατέρας του- ο οποίος δεν ζει πλέον -είχε κρύψει μέσω της δικηγορικής εταιρείας στον Παναμά χρήματα σε αμοιβαία κεφάλαια για να μην πληρώσει την βρετανική εφορία.

Ο ίδιος ο Ντέιβιντ Κάμερον αρχικά δήλωσε ότι «ήταν μια ιδιωτική, οικογενειακή υπόθεση», υπό την πίεση των πρωτοσέλιδων που έκαναν λόγο για τους «φορολογικούς παραδείσους» των Κάμερον.

Η Guardian το αντιμετώπισε με μια πιο συνολική οπτική γράφοντας ότι με τις αποκαλύψεις αυτές ενισχύθηκε η αίσθηση ότι «οι συνήθεις κανόνες δεν ισχύουν για την  παγκόσμια ελίτ και ότι σε αυτή νέα χρυσή εποχή οι φόροι είναι μόνο για τους μικρούς ανθρώπους».   

Σημείωσε πάντως πως έχει δίκιο ο Κάμερον να διαμαρτύρεται για τα βάρη που πέφτουν πάνω του αφού «ο γιός δεν είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του πατέρα».

Ο ίδιος ο Βρετανός Πρωθυπουργός  είπε πριν από λίγο ότι έχει «κάποιες οικονομίες, ένα μισθό, σπίτι, και αυτό είναι όλο. Δεν έχω ούτε τραστ, ούτε funds, τίποτα από όλα αυτά».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: «Φτάνει» - Η υπομονή του τελείωσε μετά τις νέες αποκαλύψεις για πρίγκιπα Άντριου και Έπσταϊν

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Φτάνει» - Η υπομονή του τελείωσε μετά τις νέες αποκαλύψεις για πρίγκιπα Άντριου και Έπσταϊν

Πηγές από το περιβάλλον της βασιλικής οικογένειας αναφέρουν ότι στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων η ανοχή του βρετανού μονάρχη τελείωσε - Ο πρίγκιπας Άντριου αποχώρησε μέσα στη νύχτα από το σπίτι του στο Royal Lodge
THE LIFO TEAM