Ιταλία: Ο Πάολο Τζεντιλόνι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

Ιταλία: Ο Πάολο Τζεντιλόνι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή Facebook Twitter
0

Την ψήφο εμπιστοσύνης της κάτω Βουλής έλαβε την Τρίτη ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, λίγη ώρα αφού παρουσίασε το περιορισμένο πρόγραμμά του.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας έλαβε την εντολή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζο Ματαρέλα να σχηματίσει νέα κυβέρνηση μετά την παραίτηση του Ματέο Ρέντσι έπειτα από τη βαριά ήττα που υπέστη στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Για να μπορέσει να αναλάβει την εξουσία ο Τζεντιλόνι χρειάζεται πάντως να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και από τη Γερουσία, όπου φέρεται να διαθέτει οριακή πλειοψηφία.

Η επικράτησή του στη Βουλή της Ιταλίας καταγράφηκε με χαρακτηριστική ευκολία (368 ψήφοι υπέρ, 105 κατά). Ωστόσο, στη ψηφοφορία δεν πήρα μέρος οι εκπρόσωποι του Κινήματος Πέντε Αστέρων, της Λέγκας του Βορρά και η ομάδα βουλευτών που ανήκαν στις παρατάξεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του Μάριο Μόντι.

Το απόγευμα της Τετάρτης, η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική γερουσία. Θεωρείται πολύ πιθανό η πλειοψηφία που θα εξασφαλίσει να είναι οριακή, καθώς δεκαοκτώ γερουσιαστές οι οποίοι ανήκαν στις παρατάξεις των Μόντι και Μπερλουσκόνι –και σε αυτή την περίπτωση– δεν αναμένεται να στηρίξουν την κυβέρνηση Τζεντιλόνι.

Αιτία της απόφασής τους είναι ότι κανένα μέλος της ομάδας «Αla-Scelta Civica», (Ala-Επιλογή Πολιτών), δεν ορίστηκε υπουργός, στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM