ΗΠΑ: Έπιασαν σπάνιο μπλε αστακό και του χάρισαν τη ζωή - «1 στα 2 εκατομμύρια»

ΗΠΑ: Έπιασαν υπέροχο, σπάνιο μπλε αστακό και του χάρισαν τη ζωή - «1 στα 2 εκατομμύρια» Facebook Twitter
0

Ο Μάρκ Ραντ ψαρεύει εδώ και πάνω από 40 χρόνια και ο γιος του Λουκ δύο δεκαετίες, όμως, είναι η πρώτη φορά που πιάνουν κάτι τόσο υπέροχα σπάνιο. 

Πατέρας και γιος ψάρεψαν στις 11 Αυγούστου στο Κάσκο Μπέι ανοιχτά του Μέιν έναν μπλε αστακό. 

«Δεν έχουμε πιάσει ποτέ ξανά αστακό τέτοιου χρώματος ούτε καν δει. Δεν είναι κάτι που βλέπεις κάθε μέρα» ανέφερε ο Ραν σε τοπικό μέσο, προσθέτοντας πως όταν έδειξαν την εντυπωσιακή ψαριά τους στον έμπορό τους, δεν σταματούσε να τη φωτογραφίζει. 

Πατέρας και γιος αποφάσισαν ασφαλώς να κρατήσουν τον εντυπωσιακό μπλε αστακό στο ενυδρείο του οικογενειακού τους εστιατορίου του Πόρτλαντ, Becky's Diner. 

Σύμφωνα με το ενυδρείο της Νέας Αγγλίας, οι μπλε αστακοί είναι τόσο σπάνιοι ώστε η πιθανότητα να βρει κανείς έναν,  είναι μία στα δύο εκατομμύρια. Το συγκεκριμένο ενυδρείο, πάντως, δε φιλοξενεί μόνο τον δικό του μπλε αστακό, αλλά και κίτρινο, πορτοκαλί, ακόμη και κάλικο αστακό. 

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Αστακού του πανεπιστημίου του Μέιν, πάντως, ανεξαρτήτως του χρώματός τους όταν αλιεύονται, όλοι οι αστακοί -πλην των αλμπίνων- γίνονται κόκκινοι όταν μαγειρευτούν. 

Με πληροφορίες από CBS
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ