Η Ρωσία εξαπολύει «μαζική» επίθεση με πυραύλους και drones στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η Ρωσία εξαπολύει «μαζική» επίθεση με πυραύλους και drones στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας Facebook Twitter
0

Η Ουκρανία βίωσε την πιο εκτεταμένη συντονισμένη επίθεση από τη Ρωσία από τις αρχές Σεπτεμβρίου, με στόχο κυρίως την ενεργειακή της υποδομή, σύμφωνα με δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων.

Ρωσικά πλήγματα στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ προκάλεσαν τον θάνατο δύο εργαζομένων και τον τραυματισμό άλλων τριών, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική εταιρεία σιδηροδρόμων. «Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο X (πρώην Twitter).

Παράλληλα, ρωσικά drone έπληξαν την πόλη, προκαλώντας τον θάνατο δύο γυναικών και τον τραυματισμό έξι ατόμων, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής, Βιτάλι Κιμ, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε «πολλαπλά κύματα» και προκάλεσαν ζημιές σε κατοικίες, οχήματα, εμπορικό κέντρο και υποδομές.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε συνδυασμένη επίθεση με στόχο την ενεργειακή υποδομή της χώρας. Οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν περισσότερους από 140 στόχους, αλλά σε αρκετές περιοχές σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος.

Στο νότο, η Μικολάιβ υπέστη σημαντικές ζημιές, ενώ στην Οδησσό καταγράφηκε εκτεταμένο μπλακ άουτ. Στο Κίεβο, θραύσματα από αναχαιτισμένα πυραύλους και drones έπεσαν σε διάφορα σημεία, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας χαρακτήρισε την επίθεση ως «μία από τις μεγαλύτερες νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές», τονίζοντας ότι τα χτυπήματα στοχεύουν κρίσιμες υποδομές, εντείνοντας τη διεθνή ανησυχία για τις ρωσικές τακτικές.

Με πληροφορίες από BBC
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM