Η Μέρκελ στηρίζει Μακρόν: Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι θα είναι ένας ισχυρός πρόεδρος

Η Μέρκελ στηρίζει Μακρόν: Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι θα είναι ένας ισχυρός πρόεδρος Facebook Twitter
1

H καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είπε σήμερα σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανικές εφημερίδες ότι θα επιθυμούσε την εκλογή του κεντρώου υποψηφίου Εμανουέλ Μακρόν στον προεδρικό θώκο της Γαλλίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο 39χρονος πρώην τραπεζίτης θα είναι ένας «ισχυρός πρόεδρος».


«Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Εμανουέλ Μακρόν, εάν εκλεγεί (έναντι της υποψήφιας της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν), κάτι που εγώ εύχομαι, θα είναι ένας ισχυρός πρόεδρος» τόνισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης στον όμιλο έντυπων μέσων RedaktionsNetzwerks Deutschland (RND).


Ερωτηθείσα σχετικά με το αν η Γερμανία θα αποδεχθεί το αίτημα της Γαλλίας να αυξήσει τη συνεισφορά της στην ΕΕ, η Άνγκελα Μέρκελ απάντησε: «Θα δούμε. Δεν μπορώ να προβλέψω τις συζητήσεις με τον μέλλοντα Γάλλο πρόεδρο».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bloomberg: Ο Τραμπ ζητά 1 δισ. δολάρια από τις χώρες για να παραμείνουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του

Διεθνή / Bloomberg: Ο Τραμπ ζητά 1 δισ. δολάρια για μια μόνιμη θέση στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του

Οι επικριτές ανησυχούν ότι ο Τραμπ επιχειρεί να δημιουργήσει μια εναλλακτική ή ανταγωνιστική δομή προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, τον οποίο έχει επικρίνει εδώ και χρόνια
THE LIFO TEAM