Φονικός σεισμός 7,8 Ρίχτερ: Εκατόμβη νεκρών σε Τουρκία και Συρία- Δραματικές εικόνες

Σεισμός Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Tουλάχιστον 284 νεκροί και 2.323 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός στην Τουρκία και εκατοντάδες τα θύματα στη Συρία του σεισμού των 7,8 Ρίχτερ που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα την περιοχή στα σύνορα των χωρών.

Τον τραγικό απολογισμό ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες τουλάχιστον 427 άνθρωποι πέθαναν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από τον σεισμό και στη Συρία.

Δεκάδες άνθρωποι στις περιοχές της βόρειας Συρίας που ελέγχουν οι αντάρτες έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, που είχε επίκεντρο τη γειτονική Τουρκία και εκατοντάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί ή βρίσκονται κάτω από τα ερείπια, ανακοίνωσαν σήμερα οι διασώστες.

Σε ανακοίνωσή τους τα Λευκά Κράνη, ομάδα διασωστών που δραστηριοποιείται στις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες, ζήτησαν από διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις να παρέμβουν άμεσα για να βοηθήσουν τον τοπικό πληθυσμό.

Ο Φουάτ Οκτάι διευκρίνισε ότι 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Καχρανμαρμαράς, το επίκεντρο του σεισμού, άλλοι 20 στην Οσμάνιγε, 18 στη Σανλιούρφα, 14 στη Ντιγιάρμπακιρ και 13 στην Αντιγιαμάν.

Σεισμός Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σεισμός Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σεισμός Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κυβερνήτης της περιοχής Σαμαντάγκ Murat Kütük δήλωσε ότι πολλά κτίρια στην περιοχή καταστράφηκαν λόγω του σεισμού που έχει επηρεάσει 10 επαρχίες, και είπε πως «Έχουμε πολίτες κάτω από τα ερείπια. έχουν νεκρούς και τραυματίες» . 

Αλληλεγγύη και βοήθεια σε Τουρκία και Συρία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια μετά τον πολύνεκρο σεισμό που έπληξε τα ξημερώματα την Τουρκία, ανέφερε μέσω Twitter ο Επίτροπος Γειτονίας και Διεύρυνσης Όλιβερ Βάρχελι.

«Σοκαριστικό να ακούμε για τον τεράστιο αντίκτυπο του σεισμού που σκότωσε τόσους πολλούς ανθρώπους στην Τουρκία και τη Συρία. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε βοήθεια σε αυτές τις δύσκολες στιγμές» ανέφερε ο Όλιβερ Βάρχελι.

Σεισμός Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η ΕΕ εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της», τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με ανάρτησή του στο Twitter μετά τον σεισμό στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

«Με βαθιά λύπη άκουσα σήμερα το πρωί για τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις πολλές οικογένειες που έχασαν ζωές και εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες», σημείωσε ο Σαρλ Μισέλ.

Φονικός σεισμός 7,8 Ρίχτερ: 284 νεκροί-2323 τραυματίες στην Τουρκία- 427 νεκροί στη Συρία Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με ανάρτησή του πριν από λίγο το ελληνικό ΥΠΕΞ εξέφρασε την βαθιά του θλίψη για τις ανθρώπινες απώλειες και τις καταστροφές λόγω του φονικού σεισμού σε Τουρκία και Συρία.

»Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων, τους τραυματίες και τα συνεργεία διάσωσης που μάχονται για να σώσουν ζωές. Η Ελλάδα έχει κινητοποιήσει τους πόρους της και είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε επίσης ότι είναι έτοιμο να παράσχει βοήθεια στην Τουρκία μετά τον ισχυρό σεισμό 7,9 βαθμών που έπληξε το κεντρικό τμήμα της χώρας και τη βορειοδυτική Συρία και έγινε επίσης αισθητός σε τμήματα του Ισραήλ και των Παλαιστινιακών Εδαφών.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας είναι έτοιμες να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεται και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Έλι Κοέν σημείωσε ότι ετοιμάζεται πρόγραμμα ταχείας βοήθειας. 

Η Ουκρανία επίσης δήλωσε έτοιμη να παράσχει την απαραίτητη βοήθεια στον «φιλικό» τουρκικό λαό μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στη χώρα, ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: 17 χιλιάδες κόσμου εκκενώνουν τη Δρέσδη μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Διεθνή / Γερμανία: 17 χιλιάδες κόσμου εκκενώνουν τη Δρέσδη μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Η βρετανικής προέλευσης βόμβα με βάρος 250 κιλά, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών κατεδάφισης, δεν ήταν εφικτό να μετακινηθεί και έπρεπε να εξουδετερωθεί επιτόπου
LIFO NEWSROOM
Zara: Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις της εταιρείας με «υπερβολικά αδύνατα μοντέλα»

Διεθνή / Zara: Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις της εταιρείας με «υπερβολικά αδύνατα μοντέλα»

Η Zara έχει ήδη αφαιρέσει τις διαφημίσεις και δήλωσε ότι και τα δύο μοντέλα διέθεταν ιατρικές βεβαιώσεις που αποδείκνυαν ότι ήταν καλά στην υγεία τους όταν τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες
LIFO NEWSROOM
Μετά την πείνα και η δίψα: Μολυσμένα υπόγεια ύδατα και κατεστραμμένοι αγωγοί νερού στην Γάζα

Διεθνή / Μετά την πείνα και η δίψα: Μολυσμένα υπόγεια ύδατα και κατεστραμμένοι αγωγοί νερού στην Γάζα

Το περισσότερο νερό αντλείται από πηγάδια με υφάλμυρο νερό που έχει μολυνθεί περαιτέρω από λύματα και χημικά που στάζουν από τα ερείπια, εξαπλώνοντας τη διάρροια και την ηπατίτιδα.
LIFO NEWSROOM
Oasis: «Υπήρχαν μπίρες παντού, γλίστρησε προφανώς» λέει ο πατέρας του άνδρα που έχασε τη ζωή του στη συναυλία

Διεθνή / Oasis: «Υπήρχαν μπίρες παντού, γλίστρησε προφανώς» λέει ο πατέρας του άνδρα που έχασε τη ζωή του στη συναυλία

Ο πατέρας του δήλωσε πως ο γιος του ήταν «φανατικός» οπαδός του συγκροτήματος και πως ολόκληρη η οικογένεια είναι συγκλονισμένη από τον θάνατό του
LIFO NEWSROOM