Φον ντερ Λάιεν: Περαιτέρω επιθετικότητα της Ρωσίας θα αντιμετωπιστεί με ισχυρές κυρώσεις

Φον ντερ Λάιεν: Περαιτέρω επιθετικότητα της Ρωσίας θα αντιμετωπιστεί με ισχυρές κυρώσεις Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Οποιαδήποτε περαιτέρω επιθετικότητα της Ρωσίας θα αντιμετωπιστεί με σθεναρή απάντηση και ισχυρές κυρώσεις, επεσήμανε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έπειτα από επικοινωνία με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. 

Η πρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήρισε καλή τη συζήτηση. «Συντονιζόμαστε στενά για τις προετοιμασίες και την απάντηση στη ρωσική στρατιωτική συσσώρευση και τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες», έγραψε η φον ντερ Λάιεν στο Twitter. 

«Αν και ελπίζουμε σθεναρά ότι μπορεί να βρεθεί μια διπλωματική λύση, οποιαδήποτε περαιτέρω επιθετικότητα από τη Ρωσία θα αντιμετωπιστεί με σθεναρή απάντηση και ισχυρές κυρώσεις», έγραψε ακόμη στην ανάρτησή της. Χθες, η φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η ΕΕ έχει έτοιμο πακέτο ισχυρών κυρώσεων, σε βάρος της Μόσχας, σε περίπτωση που χρειαστεί. 

Από την πλευρά του, ο Στόλτενμπεργκ επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να συνεχίσει ο στενός συντονισμός του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για τα επόμενα βήματα, «συμπεριλαμβανομένων πιθανών κυρώσεων». 

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της έντασης στα σύνορα της Ουκρανίας. Οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας θα συναντηθούν στο Βερολίνο, στις 8 Φεβρουαρίου, δήλωσε στο Reuters ο Πάβελ Σζροτ, από την πολωνική προεδρία. 

Επίσης, νωρίτερα σήμερα, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Μπόρις Τζόνσον, για την κρίση στην Ουκρανία. Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη να διατηρηθεί ο διάλογος για την αποκλιμάκωση της κατάστασης, ανακοίνωσε το Παρίσι. Ο Μακρόν θα επισκεφθεί τη Ρωσία την ερχόμενη εβδομάδα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM