Έρευνα στην Αυστρία διαπιστώνει μεγάλο κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης μεταξύ νέων Μουσουλμάνων

Έρευνα στην Αυστρία διαπιστώνει μεγάλο κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης μεταξύ νέων Μουσουλμάνων Facebook Twitter
0

Τον έντονο κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης μεταξύ των νέων Μουσουλμάνων της Βιέννης, σε ποσοστό πάνω από το 25%, διαπιστώνει έρευνα που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε νέους, ηλικίας 14-17 ετών, σε 30 Κέντρα Νεολαίας στην αυστριακή πρωτεύουσα για λογαριασμό του Δήμου της και δημοσιεύεται σήμερα.


Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν το 27% των ερωτηθέντων βρίσκονται υπό λανθάνοντα κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης, το 31% παρουσιάζει ελαφρό έως μεσαίο κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης και το 42% είναι μετριοπαθείς.


Η ομάδα εκείνων με υψηλό κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης εκδηλώνει συμπάθεια για το «τζιχάντ», δείχνει εχθρική διάθεση απέναντι στη Δύση και επικροτεί τη βία, έχοντας ενστερνιστεί «ιδεολογία της ανισοτιμίας» απέναντι σε μη Μουσουλμάνους.


Όπως ανέφερε σε αποψινές του δηλώσεις στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση ο υπεύθυνος της έρευνας Κενάν Γκιουνγκιέρ, αυτοί οι νέοι μπορεί να μην είναι ριζοσπαστικοποιημένοι, ωστόσο σε ποσοστό 27% κινδυνεύουν έντονα με ριζοσπαστικοποίηση και το ερώτημα που τίθεται είναι πώς μπορεί να επιτευχθεί μία σταθεροποίηση τους, ώστε να μην στρέφονται σε μία τέτοια κατεύθυνση και να υπάρχει ο στόχος της επιστροφής τους σε φιλελεύθερες θέσεις.


Στην ίδια έρευνα διαπιστώνεται πως ένα ποσοστό, σχεδόν 50%, των νέων Μουσουλμάνων έχουν αντισημιτική τοποθέτηση, όταν το ποσοστό αυτό ανάμεσα σε όλους τους νέους βρίσκεται στο 33%, ενώ ως προς την ομοφοβία (60%) και στην επιφυλακτικότητα απέναντι στη δημοκρατία (35%), τα ποσοστά μεταξύ των Μουσουλμάνων είναι αισθητά υψηλότερα εκείνων στο σύνολο των νέων.


Σε δηλώσεις της, η δημοτική σύμβουλος της Βιέννης αρμόδια για θέματα Ενσωμάτωσης, Σέντρα Φράουνμπεργκερ, τόνισε απόψε ότι οι νέοι θα πρέπει να προστατευτούν για να μη βρεθούν στα «δίχτυα» των εξτρεμιστών και σε αυτό θα βοηθήσουν μία σειρά από μέτρα, όπως υψηλό κοινωνικό έργο και αυξημένη μετάδοση αξιών στα κέντρα νεολαίας.

πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM