Επιχείρησαν να κλέψουν γκράφιτι του Bansky στην Ουκρανία- Το εντόπισαν οι αρχές

Άγνωστοι επιχείρησαν να κλέψουν γκράφιτι του Banksy από τοίχο στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Άγνωστοι επιχείρησαν να κλέψουν γκράφιτι του Banksy από έναν τοίχο ενός κατεστραμμένου κτιρίου στην Ουκρανία.

Οι άγνωστοι έκοψαν ένα τμήμα που απεικόνιζε το γκράφιτι με μία γυναίκα που φορούσε αντιασφυξιογόνα μάσκα.

Η αστυνομία είπε ότι αρκετοί άνθρωποι συνελήφθησαν στο Hostomel και το κομμάτι με το γκράφιτι τελικά ανακτήθηκε.

Ήταν ένα από τα πολλά έργα που δημιούργησε ο Βρετανός καλλιτέχνης στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα. Το γκράφιτι παραμένει άθικτο και η αστυνομία το προστατεύει, δήλωσε στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου.

«Αυτές οι εικόνες είναι τελικά σύμβολα του αγώνα μας ενάντια στον εχθρό», είπε. «Πρόκειται για ιστορίες για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη όλου του πολιτισμένου κόσμου προς την Ουκρανία. Θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε αυτά τα έργα τέχνης του δρόμου ως σύμβολο της νίκης μας».

Η αστυνομία δημοσίευσε εικόνες του κίτρινου τοίχου από το Hostomel, με ένα μεγάλο μπάλωμα από το τμήμα που λείπει.

Ο Banksy κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα το βίντεο με το έργα του στην Ουκρανία. Απεικονίζουν ανθρώπους να κάνουν καθημερινές εργασίες και βρίσκονται σε κτίρια, τα οποία έχουν καταστραφεί από βομβαρδισμούς στη χώρα.

Οι πόλεις που δημιούργησε τα έργα του Banky είναι μερικές μόνο από αυτές που δέχθηκαν τα περισσότερα πλήγματα από την ρωσική εισβολή.

Το βίντεο δείχνει επίσης το χέρι ενός άνδρα να δημιουργεί αλλά για μία ακόμα φορά το πρόσωπό του δεν φαίνεται.

Ένα άλλο γκράφιτι απεικονίζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν που τον ρίχνει στο πάτωμα ένα παιδί σε αγώνα τζούντο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα έργο τέχνης του Banksy γίνεται στόχος. Το 2019, μια συμμορία με κουκούλες έκλεψε ένα έργο του από την έξοδο κινδύνου του Bataclan στο Παρίσι. Αργότερα βρέθηκε στην Ιταλία.

Με πληροφoρίες του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Royal Lodge: Ο βασιλιάς Κάρολος πιέζει τον πρίγκιπα Άντριου να φύγει από την πολυτελή κατοικία

Διεθνή / Royal Lodge: Ο βασιλιάς Κάρολος πιέζει τον πρίγκιπα Άντριου να φύγει από την πολυτελή κατοικία

Ο πρίγκιπας Άντριου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το παλάτι για να εγκαταλείψει το Royal Lodge στο Γουίντσορ, εν μέσω νέων πιέσεων και αναζωπύρωσης του σκανδάλου Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Κυρώσεις σε Rosneft-Lukoil: Γιατί οι ΗΠΑ «χτυπούν» τις δύο μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες πετρελαίου

Διεθνή / Κυρώσεις σε Rosneft-Lukoil: Γιατί οι ΗΠΑ «χτυπούν» τις δύο μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες πετρελαίου

Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. επεκτείνουν σημαντικά τις κυρώσεις εναντίον της ρωσικής πετρελαϊκής βιομηχανίας — από τις εταιρείες Rosneft και Lukoil μέχρι το υγροποιημένο φυσικό αέριο
LIFO NEWSROOM
Το Ισλαμικό Κράτος επιστρέφει στη Συρία – Οι ΗΠΑ αποχωρούν, οι Κούρδοι μένουν μόνοι

Διεθνή / Το Ισλαμικό Κράτος επιστρέφει στη Συρία – Οι ΗΠΑ αποχωρούν, οι Κούρδοι μένουν μόνοι

Η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία δίνει χώρο στο Ισλαμικό Κράτος να ξανασηκώσει κεφάλι - Οι Κούρδοι του SDF δέχονται αυξανόμενες επιθέσεις, ενώ η αστάθεια απειλεί να ανατρέψει μια δύσκολα κερδισμένη ειρήνη
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

Διεθνή / ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

ΗΠΑ και Αυστραλία ανακοίνωσαν επενδύσεις άνω των 3 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία εναλλακτικής αλυσίδας σπάνιων μετάλλων, απομακρυνόμενες από την κυριαρχία της Κίνας
LIFO NEWSROOM