ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Εμβόλιο AstraZeneca: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά την συνέχιση των εμβολιασμών

Εμβόλιο AstraZeneca: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά την συνέχιση των εμβολιασμών Facebook Twitter
0

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει τη εξακολούθηση των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca. 

Η Επιτροπή Ασφάλειας του ΠOY ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να θεωρεί ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19 υπερτερούν των κινδύνων και συνιστά την συνέχιση των εμβολιασμών. Η Επιτροπή «αξιολογεί προσεκτικά τα δεδομένα ασφαλείας για το εμβόλιο της AstraZeneca. Οταν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα κοινοποιήσει αμέσως τα ευρήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Κάποιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν προσωρινά αναστείλει την χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά COVID-19 ως προληπτικό μέτρο, βασιζόμενες σε αναφορές για σπάνιες επιπλοκές θρομβώσεων σε άτομα στα οποία χορηγήθηκε το εμβόλιο. Άλλες χώρες της ΕΕ που είχαν υπόψιν τους τα ίδια δεδομένα αποφάσισαν να συνεχίσουν την χρήση του εμβολίου στα προγράμματα ανοσίας». 

Ο ΠΟΥ τονίζει ότι τα θρομβοεμβολικά συμβάντα είναι γνωστό ότι συμβαίνουν συχνά. Ο φλεβικός θρομβοεμβολισμός είναι η τρίτη πιο κοινή καρδιαγγειακή νόσος παγκοσμίως.

«Ο εμβολιασμός κατά τις COVID-19 δεν θα ελαττώσει τα περιστατικά ασθένειας και τους θανάτους από άλλα αίτια [...] Σε εκτεταμένες καμπάνιες εμβολιασμού, είναι συνηθισμένο κάποιες χώρες να επισημαίνουν πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες μετά την ανοσοποίηση. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως τα γεγονότα συνδέονται με τον εμβολιασμό, αλλά είναι καλή πρακτική να διερευνώνται. Παράλληλα καταδεικνύει ότι τα συστήματα παρακολούθησης λειτουργούν και υπάρχει αποτελεσματικός έλεγχος».

Ο ΠΟΥ διαβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε τακτική επαφή με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και ρυθμιστικές αρχές σε όλον τον κόσμο για όλες τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου. 

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Επόμενος στόχος του δράστη μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας;

Διεθνή / Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Επόμενος στόχος του δράστη μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας;

Ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς είχε κάνει αναζητήσεις στο διαδίκτυο για προσωπικότητες υψηλού προφίλ, μεταξύ των οποίων, ένα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ