«Είναι τιμή μου»: Η Κάμαλα Χάρις εξασφάλισε τις ψήφους για το χρίσμα των Δημοκρατικών

«Είναι τιμή μου»: Η Κάμαλα Χάρις εξασφάλισε τις ψήφους για το χρίσμα των Δημοκρατικών Facebook Twitter
Κάμαλα Χάρις / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Η Κάμαλα Χάρις εξασφάλισε τον αναγκαίο αριθμό ψήφων από τους εκλέκτορες για να γίνει η υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ και η πρώτη μαύρη γυναίκα που θα διεκδικήσει το αξίωμα. 

Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών ανακοίνωσε ότι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, έχει εξασφαλίσει επαρκείς ψήφους για να λάβει το χρίσμα του κόμματος για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Σύμφωνα με τον Τζέιμι Χάρισον, αν και η διαδικτυακή ψηφοφορία των αντιπροσώπων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, η Κάμαλα Χάρις έχει ήδη ξεπεράσει σε ψήφους το απαιτούμενο όριο. 

Η ίδια δήλωσε αμέσως ότι αισθάνεται «τιμή» που ξεπέρασε αυτό το όριο από σήμερα, προσθέτοντας ότι θα αποδεχτεί επισήμως το χρίσμα στο συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί στο Σικάγο στα μέσα Αυγούστου. 

«Είναι τιμή μου που είμαι η υποψήφια των Δημοκρατικών. Θα αποδεχθώ αυτή την τιμή την επόμενη εβδομάδα» έγραψε σε ανάρτησή της στο Χ (πρώην Twitter).

Η Κάμαλα Χάρις αναμένεται να συναντηθεί το Σαββατοκύριακο με τους πιθανούς συνυποψηφίους της ώστε να κάνει την οριστική επιλογή της μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, θα συναντηθεί με τον κυβερνήτη της Πενσιλβάνια, Τζος Σαπίρο, τον γερουσιαστή Μαρκ Κέλι, τον κυβερνήτη της Μινεσότα Τιμ Γουόλς, τον κυβερνήτη του Κεντάκι Άντι Μπεσίρ, τον υπουργό Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζετζ και τον κυβερνήτη του Ιλινόι Τζ.Μπ. Πρίτζκερ.

Η Χάρις αναμένεται να επιλέξει τον υποψήφιο αντιπρόεδρο μέχρι την Δευτέρα και να εμφανιστεί μαζί του την Τρίτη στη Φιλαδέλφεια. Το επιτελείο της ετοιμάζει επίσης μια ανακοίνωση σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης με το νέο «δίδυμο» του Δημοκρατικού κόμματος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM
ΟΗΕ ΡΩΣΙΑ ΙΣΤΑΗΛ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Ο ΟΗΕ προσθέτει το Ισραήλ και τη Ρωσία στη «μαύρη λίστα» για σεξουαλική βία εν μέσω συγκρούσεων

Ο οργανισμός αναφέρει περιστατικά κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού ανδρών κρατουμένων, από τις δυνάμεις ασφαλείας κυβερνήσεων που έχουν εμποδίσει την πρόσβαση των ερευνητών του ΟΗΕ
THE LIFO TEAM