Βρετανία: Αστυνομικός κλώτσησε συλληφθέντα στο κεφάλι στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ

Βρετανία: Βίντεο απαθανατίζει αστυνομικό να κλωτσάει συλληφθέντα στο κεφάλι στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ Facebook Twitter
Η στιγμή που ο αστυνομικός κλωτσά τον συλληφθέντα στο κεφάλι / Χ
0

Οργή έχει προκληθεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη Βρετανία, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που απαθανατίζουν έναν αστυνομικό να κλωτσάει στο κεφάλι έναν άνδρα, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του.

Το βίαιο περιστατικό έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, με τους αυτόπτες μάρτυρες να καταγράφουν όλα όσα συνέβησαν και να αναρτούν τα βίντεο στα social media. Σε ένα από αυτά διακρίνεται ξεκάθαρα η στιγμή που ένας άνδρας πεσμένος μπρούμυτα δέχεται κλωτσιές στο κεφάλι από αστυνομικό, ενώ και ένας δεύτερος συλληφθείς δέχεται χτύπημα στο κεφάλι από άλλον αστυνομικό.

Μετά το κύμα αντιδράσεων που προκλήθηκε, η αστυνομία ανακοίνωσε πως ανέθεσε τη διερεύνηση του περιστατικού σε έναν ανεξάρτητο εποπτικό φορέα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο. Σε ανακοίνωσή της, η αστυνομία του Μάντσεστερ αναφέρει ότι το βίντεο δείχνει «ένα πραγματικά σοκαριστικό περιστατικό και οι πολίτες δικαίως ανησύχησαν έντονα. Η χρήση τέτοιας βίας στη διάρκεια σύλληψης είναι σπάνιο περιστατικό και κάτι που αντιλαμβανόμαστε ότι εγείρει ανησυχία».

Στην ανακοίνωση παράλληλα, προσθέτουν πως η αστυνομία ανταποκρίθηκε σε πληροφορίες για μια επίθεση και στη διάρκεια της επιχείρησης τρεις αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση. Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να νοσηλευτούν, ανάμεσά τους και μια γυναίκα αστυνομικός που υπέστη κάταγμα στη μύτη. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν ως ύποπτοι για επίθεση εις βάρος ενός εργαζόμενου σε υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και παρακώλυση του έργου της αστυνομίας.

Σήμερα τέθηκε σε διαθεσιμότητα ένας από τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο βίαιο περιστατικό, ενώ αρχικά η αστυνομία τον είχε απλά απαλλάξει από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα. Το περιστατικό προκάλεσε διαμαρτυρία έξω από το αστυνομικό τμήμα γειτονικής πόλης, καθώς βίντεο που αναρτήθηκε στα social media έδειξε τουλάχιστον 100 ανθρώπους να έχουν συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα και να φωνάζουν «Ντροπή!».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Διεθνή / Νέο Αμερικανικό πλήγμα σε διεθνή ύδατα με 3 νεκρούς - «Χτυπήσαμε ναρκοτρομοκράτες» λέει ο Τραμπ 

Το πλήγμα ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ, στην οποία σκοτώθηκαν 11 άτομα που η Ουάσινγκτον συνδέει με τη συμμορία Tren de Aragua από τη Βενεζουέλα
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM