Aπίστευτο ρεκόρ με τις σημαίες στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα

Aπίστευτο ρεκόρ με τις σημαίες στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα Facebook Twitter
0

Οι κατασκευαστές τουρκικών σημαιών στην Τουρκία εργάζονται πυρετωδώς για να ανταποκριθούν στην ζήτηση όσων Τούρκων επιθυμούν να αγοράσουν μια σημαία της χώρας τους, έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 232 άνθρωποι.


«Από την πρώτη μέρα, έχουν πωληθεί περίπου 1,5 εκατομμύριο σημαίες. Αναμένω να πουληθούν ακόμη 5 εκατομμύρια τις επόμενες μέρες», δήλωσε ο Ορκούν Αλτιέρ, ιδιοκτήτης της κατασκευάστριας εταιρείας σημαιών Γκοζντέ Μπαϊράκ.


«Εκπαιδευτικοί, σιδηρουργοί, εργαζόμενοι σε καντίνες όλοι θέλουν σημαίες αυτή την στιγμή. Δεν μου έμεινε καμία για να κρεμάσω στο σπίτι μου», είπε χαρακτηριστικά.


Οι εταιρείες που κατασκευάζουν σημαίες εκτιμούν ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν έως και 10 εκατομμύρια τις επόμενες μέρες στην Τουρκία, όπου ο συνολικός πληθυσμός αριθμεί περίπου 80 εκατομμύρια.


Παράλληλα υπολογίζουν η ζήτηση να φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ, ξεπερνώντας το πρωτύτερο υψηλότερο σημείο ζήτησης το 2002, όταν η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Τουρκίας προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


«Είχαμε αρκετές σημαίες σε απόθεμα, αλλά πουλήθηκαν όλες. Ξεκινήσαμε νέα παραγωγή. Η ζήτηση είναι τεράστια. Οι πολίτες μας είναι πραγματικά τόσο ευαισθητοποιημένοι με αυτό το θέμα», σχολίασε ο Σελαχατίν Αφσάρ της Καρανφίλ Μπαϊράκ, εταιρείας κατασκευής σημαιών στην δυτική πόλη της Προύσας.


Ολοένα και περισσότερες σημαίες της Τουρκίας ανεμίζουν σε κτίρια και οχήματα έπειτα από την νύχτα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος. Η τιμή της σημαίας πωλείται μόλις έναντι 3 τουρκικών λιρών στην Τουρκία (περίπου 0,9 ευρώ).

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Διεθνή / Έκθεση Δημοκρατικών δείχνει περισσότερες από 100 ευνοϊκές κινήσεις υπέρ του Έλον Μασκ από τον Τραμπ

Η έκθεση από το γραφείο της γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν αποκαλύπτει πάνω από 100 ενέργειες της κυβέρνησης Τραμπ που ωφέλησαν άμεσα ή έμμεσα τις επιχειρήσεις και την προσωπική περιουσία του Μασκ
LIFO NEWSROOM
Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Διεθνή / Το «Μαντλίν» πλησιάζει τη Γάζα - Εντολή να επέμβει έχει ο στρατός του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός υπουργός Ίσραελ Κατς έδωσε εντολή στον στρατό να εμποδίσει την πορεία του σκάφους που κινείται αργά προς την αποκλεισμένη Γάζα διά θαλάσσης - Δεν φοβόμαστε, απαντούν οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» από τον υπ. Άμυνας

Διεθνή / Ισραήλ: Εντολή στον στρατό να εμποδιστεί το «Madleen» - «Δεν θα φτάσετε στη Γάζα»

«Προς την αντισημίτρια Γκρέτα και τους φίλους της, το μήνυμα είναι σαφές: Γυρίστε πίσω, δεν θα φτάσετε στη Γάζα», λέει ο Ίσραελ Κατς - Πλησιάζουν την αποκλεισμένη περιοχή οι ακτιβιστές
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας για UFO και εξωγήινους για να κρύψουν μυστικά όπλα

Ντοκουμέντα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι το Πεντάγωνο διέδιδε σκόπιμα ψευδείς πληροφορίες για UFO από τη δεκαετία του ’50, για να κρύψει μυστικά εξοπλιστικά προγράμματα
LIFO NEWSROOM