Ακάρ: Οι Έλληνες έχουν επεκτατική συμπεριφορά - Να αποστρατιωτικοποιήσουν νησιά

Ακάρ: Οι Έλληνες έχουν επεκτατική συμπεριφορά, να αποστρατιωτικοποιήσουν τα νησιά Facebook Twitter
EPA
0

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επισκέφθηκε τα ελληνοτουρκικά σύνορα μαζί με όλη την ηγεσία του τουρκικού στρατού και επανέλαβε την προκλητική ρητορική εναντίον της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του ο κ. Ακάρ, σύμφωνα με το Anadolu, τόνισε: «Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα πάνε πουθενά με την επεκτατική τους συμπεριφορά και την προβοκατόρικη στάση τους».

Πρόσθεσε ότι «αυτές οι πολιτικές απέχουν πολύ από το να είναι λογικές και δεν σημαίνουν τίποτα”, ενώ κατηγόρησε την ελληνική πλευρά ότι “κυνηγά άδεια όνειρα”. Περιμένουμε οι πάντες και ιδιαίτερα η ελληνική ηγεσία να καταλάβει την σπουδαιότητα των σχέσεων καλής γειτονίας. Δυστυχώς όμως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με προβοκάτσιες, παράνομες ενέργειες και επιθετική ρητορική από τους Έλληνες» ανέφερε.

Σχετικά με το θέμα βραχονησίδων του Αιγαίου , ο κ. Ακάρ κατηγόρησε για μια ακόμη φορά την Ελλάδα για παραβίαση των Συνθηκών της Λωζάνης και των Παρισίων, αναφέροντας ότι παρά το γεγονός ότι 23 νησιά που περιέχονται σε αυτές πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα, αυτό δεν ισχύει για τα 16 από αυτά: «Γιατί και εναντίον ποιου είναι εξοπλισμένα αυτά τα νησιά».

«Στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που δεν έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα με συνθήκες. Ενώ εμείς περιμένουμε να λύσουμε το θέμα αυτό με συνομιλίες και με ειρηνικό τρόπο, εκείνοι προσπαθούν να τα οικειοποιηθούν. Με κάποια τετελεσμένα, με κάποια έργα και με κάποιες δηλώσεις προσπαθούν να τα στρέψουν αυτά προς την πλευρά τους» ανέφερε.

«Με την Ελλάδα, έχουμε τη Συνθήκη της Λωζάννης όπως και τη Συνθήκη των Παρισίων και υπάρχουν υποχρεώσεις μας βάσει των συνθηκών. Βασικό θέμα, τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Κάποια νησιά δεν θα πρέπει να στρατιωτικοποιηθούν. Πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Κι ενώ είναι τόσο ξεκάθαρο αυτό στις συνθήκες, οι Έλληνες γείτονες μας με ακατανόητο τρόπο κάνουν τα πάντα για να παραβιάσουν τα συμφωνηθέντα» κατέληξε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM