Ερντογάν: Η διεθνής κοινότητα να σεβαστεί το αποτέλεσμα

Ερντογάν: Η διεθνής κοινότητα να σεβαστεί το αποτέλεσμα Facebook Twitter
1

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έκανε σήμερα έκκληση στη διεθνή κοινότητα να σεβαστεί το αποτέλεσμα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών που έδωσε στο κόμμα του της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ποσοστό σχεδόν 50%.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, αφού προσευχήθηκε σε τέμενος της Κωνσταντινούπολης, ο Ερντογάν είπε ότι ο λαός ψήφισε υπερ της σταθερότητας και της ενότητας έπειτα από την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού στις εκλογές του Ιουνίου.

Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων το κόμμα του Ερντογάν λαμβάνει 49,3% και 316 έδρες, εξασφαλίζει δηλαδή αυτοδυναμία αλλά δεν έχει τις απαιτούμενες έδρες για να αλλάξει το σύνταγμα, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα 25,4% και 134 έδρες, το Εθνικιστικό κόμμα  12% και 41 έδρες και το φιλοκουρδικό Δημοκρατικών κόμμα 10,5% και 59 έδρες, περισσότερες από τους εθνικιστές λόγω εκλογικού συστήματος.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι απεσταλμένοι του Τραμπ συναντιώνται σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Διεθνή / Οι απεσταλμένοι του Τραμπ θα συναντηθούν σήμερα με τον Πούτιν - Ποιες οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Η σημερινή συνάντηση διεξάγεται έπειτα από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων στη Φλόριντα μεταξύ Ουκρανών και Αμερικανών αξιωματούχων, με στόχο τη βελτίωση του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου, το οποίο είχε θεωρηθεί ευνοϊκό προς τη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα, ο Τραμπ είπε: «Μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και τους πιο κοντινούς σου, αλλά πρέπει να φύγεις από τη χώρα τώρα», προσφέροντας ασφαλή διέλευση στον Μαδούρο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια