Ερντογάν: Η διεθνής κοινότητα να σεβαστεί το αποτέλεσμα

Ερντογάν: Η διεθνής κοινότητα να σεβαστεί το αποτέλεσμα Facebook Twitter
1

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έκανε σήμερα έκκληση στη διεθνή κοινότητα να σεβαστεί το αποτέλεσμα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών που έδωσε στο κόμμα του της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ποσοστό σχεδόν 50%.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, αφού προσευχήθηκε σε τέμενος της Κωνσταντινούπολης, ο Ερντογάν είπε ότι ο λαός ψήφισε υπερ της σταθερότητας και της ενότητας έπειτα από την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού στις εκλογές του Ιουνίου.

Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων το κόμμα του Ερντογάν λαμβάνει 49,3% και 316 έδρες, εξασφαλίζει δηλαδή αυτοδυναμία αλλά δεν έχει τις απαιτούμενες έδρες για να αλλάξει το σύνταγμα, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα 25,4% και 134 έδρες, το Εθνικιστικό κόμμα  12% και 41 έδρες και το φιλοκουρδικό Δημοκρατικών κόμμα 10,5% και 59 έδρες, περισσότερες από τους εθνικιστές λόγω εκλογικού συστήματος.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MET GALA 2026 METG GALA ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Διεθνή / Met Gala 2026: Μήνυμα για μποϊκοτάζ της φετινής εκδήλωσης προβάλλεται στο ρετιρέ του Τζεφ Μπέζος στο Μανχάταν

Προβολές διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του Τζεφ Μπέζος και της Amazon φώτισαν το πολυτελές του ρετιρέ και εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, στο πλαίσιο καμπάνιας ακτιβιστικής ομάδας που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και ζητά μποϊκοτάζ του Met Gala
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια