Έντεκα εκτελέσεις στην Ιορδανία, για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια

Έντεκα εκτελέσεις στην Ιορδανία, για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια Facebook Twitter
0

Ένδεκα άνδρες απαγχονίσθηκαν για φόνους σε φυλακή της Ιορδανίας και οι εκτελέσεις τους είναι οι πρώτες που πραγματοποιούνται στο βασίλειο εδώ και οκτώ χρόνια, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Petra. Οι τελευταίες εκτελέσεις είχαν γίνει στην Ιορδανία τον Ιούνιο του 2006.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι Ιορδανοί που είχαν καταδικασθεί το 2005 και το 2006 σε υποθέσεις φόνων που δεν σχετίζονται με την πολιτική ή την τρομοκρατία, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των σωφρονιστικών αρχών. Η θανατική ποινή έχει πάψει να εφαρμόζεται από το 2006 στο βασίλειο, όμως ο υπουργός Εσωτερικών Χουσέιν Μαζάλι, είχε δηλώσει πρόσφατα πως διεξάγεται στη χώρα "μια μεγάλη συζήτηση για τη θανατική ποινή".

Σύμφωνα με τον ίδιο, "η κοινή γνώμη εκτιμά πως η αύξηση των εγκλημάτων οφείλεται στη μη εφαρμογή αυτής της ποινής".Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, 122 άνθρωποι έχουν καταδικασθεί σε θάνατο στην Ιορδανία μετά το ανεπίσημο μορατόριο του 2006.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MET GALA 2026 METG GALA ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Διεθνή / Met Gala 2026: Μήνυμα για μποϊκοτάζ της φετινής εκδήλωσης προβάλλεται στο ρετιρέ του Τζεφ Μπέζος στο Μανχάταν

Προβολές διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του Τζεφ Μπέζος και της Amazon φώτισαν το πολυτελές του ρετιρέ και εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, στο πλαίσιο καμπάνιας ακτιβιστικής ομάδας που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και ζητά μποϊκοτάζ του Met Gala
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: «Θέλει δράση» - Η δυσαρέσκεια Τραμπ για το αδιέξοδο με το Ιράν πίσω από το σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Με φόντο το παρατεταμένο αδιέξοδο με το Ιράν, οι ΗΠΑ προχωρούν σε ένα νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, που συνδυάζει στρατιωτική παρουσία και διπλωματική πίεση, ανεβάζοντας εκ νέου την ένταση στην περιοχή
THE LIFO TEAM