4.000.000 πρόσφυγες αναμένονται από την Ουκρανία στην Ευρώπη

4.000.000 πρόσφυγες αναμένονται από την Ουκρανία στην Ευρώπη Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με τον οργανισμό προσφύγων, επιπλέον 129.000 άνθρωποι έχουν μεταναστεύσει στη Ρωσία από το Ντονμπάς της Ουκρανίας μετά τις 18 Φεβρουαρίου, όταν οι αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία κάλεσαν τους κατοίκους να διαφύγουν προς τη Ρωσία, καθώς οι εντάσεις κλιμακώνονταν.

Η προσφυγική κρίση που έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα είναι η πιό μεγάλη εντός των συνόρων της Ευρώπης, μετά τους βαλκανικούς πολέμους της δεκαετίας του 1990. Αλλά σε αντίθεση με τις προηγούμενες κρίσεις  την τελευταία δεκαετία, οι πρόσφυγες αυτοί γίνονται δεκτοί με ανοιχτές αγκάλες.

Υπάρχουν επίσης αναφορές για ανθρώπους που δεν μπορούν να φύγουν από την Ουκρανία. Περίπου 15.000 Ινδοί πολίτες παρέμειναν εγκλωβισμένοι μετά την έναρξη της σύγκρουσης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας στους δημοσιογράφους αργά την Κυριακή. Η ινδική κυβέρνηση κατάφερε να απομακρύνει περίπου 2.000 από αυτούς μέσω των συνοριακών διαβάσεων με τις γειτονικές χώρες της Ουκρανίας.

4.000.000 πρόσφυγες αναμένονται από την Ουκρανία στην Ευρώπη Facebook Twitter
Πηγή: Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες. Στοιχεία από τις 28 Φεβρουαρίου. Πίνακας: The New York Times

Χιλιάδες πολίτες αφρικανικών χωρών, πολλοί από τους οποίους είναι φοιτητές ιατρικής και θετικών επιστημών σε ουκρανικά πανεπιστήμια, είναι επίσης παγιδευμένοι σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σομαλίας δήλωσε ότι το γραφείο του επικοινώνησε με χώρες όπως η Πολωνία σε μια προσπάθεια να παράσχει νόμιμη είσοδο σε περίπου 300 Σομαλούς.

Τα Ηνωμένα Έθνη δηλώνουν ότι προετοιμάζονται για έως και τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες από την Ουκρανία τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM