Το πρώτο gay διαζύγιο στη Γαλλία είναι (σχεδόν) έτοιμο

Το πρώτο gay διαζύγιο στη Γαλλία είναι (σχεδόν) έτοιμο Facebook Twitter
1

Έξι μήνες μετά τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων στη Γαλλία, πληροφορίες του FranceTV αναφέρουν ότι το πρώτο gay διαζύγιο θα εκδοθεί τον επόμενο μήνα στο Παρίσι.

Το εν λόγω ζευγάρι γυναικών δεν περίμενε το γαλλικό νόμο για να παντρευτεί. Το είχε κάνει ήδη σε αμερικανική πολιτεία το 2011 και με την ψήφιση του νόμου Taubira, μετέγγραψε την πράξη στα γαλλικά αρχεία.

Ο δικηγόρος του ζευγαριού δήλωσε σε γαλλικά ΜΜΕ, ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση διαζυγίου. Οι δύο γυναίκες χώρισαν πριν λίγο καιρό και τώρα απλώς θα τελειώσουν και επισήμως τον γάμο τους.

Από τη δημοσίευση του νόμου Taubira, μόνο στο Παρίσι, έχουν παντρευτεί 510 ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Σύμφωνα με έρευνα της France Inter, σχεδόν 1.500 gay γάμοι έγιναν  το 2013 στις 50 μεγαλύτερες πόλεις της Γαλλίας.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Διεθνή / Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Με την κωδική ονομασία «Justice Mission 2025», οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πώληση ενός από τα μεγαλύτερα πακέτα οπλισμού προς την Ταϊβάν, αξίας 11 δισ. δολαρίων
THE LIFO TEAM